BBQmonster prylar och presenter för livsnjutare foodies och grillers butik 557 meter från Väla köpcentrum i Ödåkra utanför Helsingborg

Butik och Web stängd under v.44

https://bbqmonster.se/butiken-i-odakra/

Regnskydd för Big Joe men som även är lämpligt för Classic Joe

Regnskydd väderskydd till kamado big joe 61cm kamado men även lämpligt för classic joe och andra 47cm kamados

Kryddblandning och recept för Kalkon / Stuffed turkey

Kalkon Rub - stuffed turkey - en kryddblandning för kalkon En kryddmix med bland annat salvia, tranbär och äpple Perfekt kryddblandning för thanks giving kalkon och julkalkon! Kalkon blir en vanligare och vanligare gäst i våra kök, och i våra grillar, kamados och smokers.  Kalkon är ett proteinrikt och magert kött som gör sig bra tillsammans med en fetare "stuffing", alltså en geggamojja av exempelvis fläskfärs, bacon som bryns tillsammans med blekselleri, morot, äpple, lök, apelsin eller citron zest, torkade plommon, torkade tranbär, riven muskotnöt och färska kryddörter salt och peppar. För att göra det mer hanterbart river du i smulor av ett torkat ljust bröd. Översikt förberedelser Kalkon stuffed turkey För att underlätta kryddningen av både själva kalkonen och stuffingen så har BBQmonster skapat denna rub / kryddblandning. Kalkonen kan med fördel kryddas innanför skinnet med smör och denna kryddblandning och utanpå med samma rub, och till kryddningen av den goda stuffing som skall fylla upp bukhålan på kalkonen. Kryddblandningen kan även användas som del av en saltlösning (ca 5%) som Kalkonen kan få simma runt med i en spann ett dygn innan tillagning skall ske. Denna "brine" (lage) kan även förstärkas med färska äpplen och några skivor av en citrusfrukt. Fågeln kommer då att bli bättre genomsaltad och gå upp något i vikt (påverkar tillagningstiden och skapar mer underlag för såsen i ett senare skede - SPARA DROPPARNA). Tips: genom att använda några uns av kryddor som förknippas med tidpunkten på året eller högtiden, kan man ge en mer unik touch - exempelvis att till julkalkonen addera några stjärnanis och några klyftor apelsin. Low & Slow - nej, inte nu Själva tillagningen kan ske både i ugn och grill, det viktiga är att du INTE ligger på för låg temperatur, detta då inte exakt allt blir bättre low & slow. Kalkon och andra magra köttdelar som inte skall direktgrillas (såsom filé av olika slag och hela kotlettrader) körs lämpligen i intervallet 150 C till 175 C. Det är temperaturer som inte bränner utsidan eller skinnet men som ändå ser till att tillagningskurvan accelererar och får klart fågeln / köttet på kortast möjliga tid. För en 4 kilos kalkon brukar det ta runt 3-4 timmar sällan mer, ibland mindre. Tidsplan och recept för Kalkon / Stuffed turkey 24 timmar innan tillagning - lägg kalkonen i en saltlösning (5%) och komplettera med kryddor, frukt efter smak och känsla Dagen för tillagning torkar du kalkonen torr och blandar rumstempererat smör med rubben och stoppar in under skinnet i de stora musklerna (använd en matsked där du trycker baksidan mot skinnet för att lyfta det från köttet utan att ta sönder fågeln. Rubba fågeln invändigt och utvändigt med denna kryddblandning, tunt lager! Dags för stuffing: Fräs välsmakande fläskfärs, sidfläsk/bacon tillsammans med frukter, lök, bär och örter, tillsätt rubben och smaka av tills du är nöjd med sälta i kombo med sötman från frukter och bär. Riv över några dl torkade brödsmulor (se till att använda brödsmulor som smakar gott! Ta inte första bästa ströbröd!), tänk stuffingen som en färskkorv - den skall smaka gott i sig själv. Fyll din kalkon med stuffing och täpp igen öppningen med en halv apelsin, varefter du tar fram steksnöre och syr ihop öppningen med ett par enkla stygn (du klarar det även om du hade en 1:a eller IG i syslöjd). Starta din ugn eller grill och ta upp den till ca 150 grader. I en grill indirekt värme och i en ugn varmluft. Sätt in kalkonen och var noga med att placera en droppskål med ett par dl vatten under kalkonen - alla droppar som faller däri kommer du att lyfta in i såsen. I en kolgrill kan du slänga med en trächunk av äpple, körsbär eller pecan för att addera ytterligare en dimension på smakerna. Kör kalkonen till önskad temperatur, runt 70 grader i lår och bröst. Tar du den tidigare kommer det vara svårt att få loss kött från benen. Om fågeln skulle få för mycket färg på skinnet kan du skydda det med tunna skivor av sidfläsk eller bacon (det kan du även göra för att du är sjukligt förtjust i smaken av bacon!) Gör en sås på fonden som bildats i droppskålen, sila den och blanda ut med matlagningsgrädde. Addera eventuellt några dl grönsaksbuljong. Behöver du tillföra sötma (högst sannolikt) så använd gärna tranbärsgelé eller rödvinbärsgele. Red såsen med Maizena för att undvika risken för klumpar och klimpar. Servera med kokta fasta potatis, rotfrukter, kål - allt efter smak och säsong.

Hot & Fast - Black Wattle kol

Grillkol Acacia Black wattle & Eucalyptus 10kg kol för hot and fast - maximal värme, lämnar minimalt med aska Grillkolen av Acacia Black Wattle och Eucalyptus är blandningen för dig som söker en het, snabbstartad kol med god doft! "vad har du i kamadon idag?" - så brukar frågan lyda när BBQmonster kör  Denna grillkol av Black Wattle bildar en het glöd som håller några timmar på hög värme. Det unika med denna mix är egentligen inte värmeutvecklingen utan den minimala restprodukt som finns kvar efter en grillning hot & fast. Precis som Quebracho Blanco är askan fjäderlätt och detta är bra nyheter för dig som vill ha bra drag i din kamado som annars gärna tappar hetta det blir för mycket tung aska som begar igen hålen. Den perfekta hot & fast kolen - bitar i varierande storlek ger het glöd på bara 10 minuter.  Grillkolen från BestCharcoal av Acacia Black Wattle och Eucalyptus är en snabbstartad kol som håller sin temperatur i ett antal timmar. Detta är kol som snabb och perfekt för grillningar där du önskar komma igång med grillningen utan fördröjningar. Acacia Black Wattle och Eucalyptus ger en underbar doft som går åt det söta hållet. Kol av Acacia Black Wattle och Eucalyptus rekommenderas till dig som vill köra grillning och het searing av skivor av kött, hamburgare och hela bitar kött som ryggbiff. för långsamma BBQ-sessioner rekommenderar BBQmonster hellre Pitmasters Marabu kol eller Kol av Quebracho Blanco för långkörningar i 110 grader (över 5 timmar). Beskrivning Kolen är består av fina bitar i form av knapp knytnäve stora bitar men även mindre. I säcken kan du finna grässtrå men det är inget som påverkar varken glödtiden eller doften negativt. Kolen är helt luktfri när du luktar i påsen, vilket man alltid bör kunna förvänta sig men som ändå inte kan tas för givet. Variationen av storlek är uppskattat då fler och fler föredrar detta framför enbart stora bitar - detta skapar en jämnare övergång mellan kolbitarna när de succesivt antänds under low & slow-sessionen. Det går också snabbare att få full glöd på "lagom" stora bitar. Karaktär Kol från Acacia Black Wattle och Eucalyptus doftar riktigt gott åt det söta hållet, glöder hett men är tillräckligt hårt för att du genom strypning skall kunna återanvända kolen till nästa grillning. Råd och tips för low & slow: Glödtiden är lång vid korrekt antändning lång. Korrekt antändning innebär att man ej antänder mer än en liten del av kolhögen med en tändkub och låter därefter kolen antändas varefter glöden letar sig framåt. Genom att använda dig av denna teknik kan du lugnt räkna med att du kan köra åtminstone 3 timmars low & slow även i en oisolerad grill. Skippa alltså tändröret/skorstenständaren och gå över till luktfria tändkuber.

Komplett Kamado i Premium kvalitet - Kamado Joe Classic I

Kamado Joe Classic1 är kamadon som la grunden för Kamado Joe som varumärke. Superkvalitet i varje del, delade galler och delade deflektorstenar och flexible cooking rack ingår, liksom benställning och fällbara sidobord

Ett slagskott i krysset för Kyckling och Gris!

Smoke ém -en rökig Rub med syrlig mango - ett slagskott i krysset för kyckling och gris Denna rub växte fram som ett löfte att om Rögle BK gick till play-in till slutspel i 2018 års SHL-serie så skulle banne mig en slutspelsrub upp på bordet! Smoky slutspels-rub: "En rökig rub för Kyckling och gris med friskt smatter av syrlig mango". Denna rub är en hyllning till ishockeyns gastkramande grepp i allmänhet och till Rögle BK i synnerhet. Det är allmänt känt att hockeyspelare äter mycket av både kyckling och lax och för att komma bort ifrån "salt- och svartpeppar-träsket" så bjussade BBQmonster pro bono laget på denna rub. Detta blev möjligt tack vare att en av stamkunderna råkade jobba i restaurangen. Rubbens namn kommer från att slutspel inte sällan blir en rökig tillställning och de friska smakerna av mango får symbolisera den friska vilja som krävs för att lyckas. Sötman som finns där är segerns sötma och kommer i denna rub från brunt råsocker. Komplett innehållsförteckning: MedelhavsSalt, Råsocker, Rökt paprika, Rostad Vitlök, Gräslök, Salt rökt med Hickoryträ, Mango. Kan innehålla spår av: SENAP &SELLERI Om #RubsByBBQmonster #RubsByBBQmonster gör personliga kvalitetsrubs i små batcher med stor noggrannhet. Små batcher ger möjlighet att ta hänsyn till varje ingrediens. Ta vitlök eller chiliflakes som ett exempel. - Hur ofta är dessa smaksättare exakt lika starka en gång till en annan? - förmodligen aldrig. Genom en provsmakning av varje ny batch kan ett jämnare resultat presenteras. Detta även om hantverket är så manuellt som det kan bli. #RubsByBBQmonster mals ut från kvarn med kvarnstenar. Grovleken anpassas efter ändamålet (styckdetaljen) som rubben är tänkt för. Oavsett vilken rub du köper kommer du att märka en klar skillnad mot andra mainstream "grillkryddor" som översvämmar marknaden. Du får här en rub som innehåller både mindre partiklar som når djupt in i köttet, såväl större partiklar vilka lättare överlever grillningen. Vilket därmed ger ytterligare en smakdimension. Dimensionen på partiklarna (strukturen) påverkar också hur du upplever smakerna. Tänk själv hur många fler smaklökar som aktiveras av en 0,5mm bit lök landar på tungan jämfört med ett pulver eller dust. Tips: köp till den ultimata stöaren i rostfritt, stora hål och tätslutande lock så håller dina rub upp till 2 år.

Kryddblandning, dry rub för Älg

Trevlig Älg en kryddblandning för älg kött en rub för älg som lyfter köttet och bygger grunden till en underbar sås

Turkey Baster - injicera enkelt med enhandsgrepp

Turkey Baster Öspipett - injicera med enhandsgrepp I det stora landet i väst får varje familjefader något tindrande i ögonen när man säger ordet "Turkey"! OM man säger Bastard så kan man få ett blått öga, men genom att snabbt rädda det genom att utropa:  Turkey Baster tar tillbaka de tindrande ögonen och lugnet infinner sig. Kalkon / Turkey - tips och råd Kalkon blir en allt vanligare fågel i våra kök. Det är en fågel med mycket kött som dessutom är extremt proteinrikt. Du kan tillaga kalkon i både ugn och grill men tänk på att det är ett kött som INTE tjänar på att gå på för låg temperatur. Köttet innehåller ingen hård struktur som behöver brytas ned utan det handlar om att "få kalkonen klar på så kort tid som möjligt utan att bränna den". Kör du kalkon / turkey på för låg temp riskerar du torka ut köttet och du får dras med ett segt skinn. Håll istället runt 155-175 grader och se till att fånga upp droppet - detta ger dig nämligen en i det närmsta religiöst god grund åt den sås som du sen säkert vill ha vid servering, och inte minst ger det dig vätska att injicera i fågeln med din nyinförskaffade Turkey Baster. Ös på Tanken med en Turkey baster är alltså att du på ett enkelt sätt, med enhandsgrepp, skall kunna suga upp sky och goda droppar  för att i nästa ögonblick injicera det tillbaka in i Kalkonen eller kycklingen. Under tillagningen kan du därför vid ett par tillfällen öppna grillen / ugnen och genomföra ett par injiceringar i lår och bröst (på fågeln, galning!) Detta paket med Turkey Baster / öspipett innehåller: kropp av rostfritt solitt material gummiblåsa av värmetåligt mjukt material avtagbar nål rengöringsborste

Köttkrokar, Slaktkrokar i olika storlek - Tysk proffskvalitet.

Köttkrokar / slaktkrokar Från 80mm till 250mm Rostfritt tyskt kvalitetsstål Köttkrokar / Slaktkrokar av proffsmodell, gjorda i Tyskland i rostfritt stål. Dessa köttkrokar / Slaktkrokar kan du använda för mycket mer än att hänga upp ditt villebråd; spänn en tråd genom din rök eller grill och häng upp ett köttstycke för rökning, rök ett par korvar eller firrar hängandes istället för på galler som då leder värmen snabbare in köttet - på så vis skapar du mer tid i rök innan måltemp uppnås. Om du gillar att inreda ditt hem och inte minst ditt kök på ett lantligt och rustikt vis så kan du köpa en lättare kätting som du fäster på två punkter i taket, i denna fäster du någon form av stav (allt från kvastskaft till en rustik gardinstång) varefter du hänger upp Köttkrokar / slaktkrokar. Här kan du sen hänga de redskap som du använder mest, alltifrån stekpannor till köttyxor och saxar. Finns i följande storlekar: Small: 80mm lång, gapar 30mm, 4mm grov, 16 gram Medium: 120mm lång, gapar 38mm, 5mm grov, 32 gram Large: 160mm lång, gapar 45mm, 6mm grov, 60 gram XXL: 250mm lång, gapar 68mm, 10mm grov, 375 gram tung(!)

Värmetåligt, starkt steksnöre - butcher string

Steksnöre Extremt värmetåligt Bindgarn för kött och korv - Butcher String två färgat Naturmaterial Trött på steksnöre som brister eller brinner upp? - då har du kommit rätt! Detta steksnöre är extremt värmetåligt och gjort av naturligt material (ej plast). Som bindgarn för kött och korv kommer ser inte bara den tvåfärgade flätningen fräsch och cool ut, det blir även mer hanterbart och enklare att se knutar etc.  Denna tvåfärgade (röd och vit) Butcher String är extremt stark och ger ett bra grepp även med kladdiga händer.  Testat över öppen glöd Detta steksnöre är ett bindgarn som verkligen tåler att ligga på ett hett galler utan att brinna upp. Du behöver inte lägga det i blöt innan utan det går bra att använda detta steksnöre helt utan preparering. Steksnöret är testat liggandes över öppen glöd, på ett gjutjärnsgaller i 60 minuter med en temp på dryga 200 grader - snöret blev mörkt men behöll sin form och stryka! Rullen med denna coola Butcher string innehåller 200 meter bindgarn som alltså är lämpat för kött, korvtillverkning, binda ihop fågel, kalkon porcetta, pamplona, rullader, fisk, grönsaker med mera med mera. När du hanterar kött och fisk är denna 60cm x 40 cm stora bricka i aluminium ett helt perfekt tillbehör:

Trådlös BBQ termometer med 6 givare

Trådlös Bluetooth termometer x6 givare för BBQ och Grillning Lång räckvidd, Smart app och i denna version ingår 6 stycken färgkodade givare (probes) Lång räckvidd Vid fri sikt utomhus har du upp mot 60 meters räckvidd, detta mått är kanske av mindre betydelse och de flesta bryr sig mest om att det det skall finnas räckvidd från grillen som står på uteplatsen och in till mobilen oavsett var i huset denna befinner sig. Med väggar emellan säger specifikationen upp till 30 meter men som vanligt beror slutligen räckvidden på vilket material som finns mellan termometer och telefon. Vid test i en villa med stenväggar (murblock och tegel) finns täckning från grillen som står 6 meter från huset och vidare in hela villan som är 14 meter lång. Ju mer fönster och ju mindre väggar det finns emellan desto längre räckvidd. Väderskyddad Denna trådlösa termometer är IPX5 klassad, vilket gör den väderskyddad nog att klara regn så länge den inte ligger med batteriluckan uppåt. Tunna nålar Detta är den senaste Bluetooth termometern i BBQmonsters sortiment. Den levereras med uppdaterade nålar (probes) som har en tunn spets och en ännu tåligare uppbyggnad i aluminium. Tunn spets på nålen gör att köttet blöder igenom mindre. Enkel installering Det finns en risk att du som kund får rysningar när du hör ordet Bluetooth tillsammans med ordet termometer - BBQmonster förstår dig. Detta är den första serie av Bluetooth termometers som hållit måttet för det som är allas första baskrav: enkel parkoppling, lättanvänd app som inte kräver en massa behörigheter och tillgång till andra funktioner än notiser, plats och Bluetooth. Smidig smart App som ritar graf över temp-utv Lägg till att du dessutom får en snygg, pålitlig (korrekt) termometer med upp till hela 6 stycken givare (probes) och en extremt stabil app med alla tänkbara möjligheter. Appen laddar du ner gratis (sök Cloudbbq) och med denna installerad får du en visuell guidning på hur du parkopplar din termometer med din telefon. Du kan lägga in egna temperaturer med namn på vad det larmet gäller (ex: Brisket 94 grader eller i klartext "Ta ut Pulled pork 92 grader"). Du kan också lägga in ett INTERVALL-alarm (ex: "Grilltemp Pulled pork 95-115 grader"), går tempen utanför intervallet så ljuder larmet högt och tydligt. En riktigt nördig men nyttig funktion för att lära sig förstå grill och BBQ är att appen, så länge den är inom räckvidd, "spelar in" temperaturutvecklingen och visar detta som ett diagram. Ta en skärmdump (se bild) och du har ett "facit" till nästa grillning (hur du skall göra...eller inte göra...beroende på resultatet). Visar batteristatus i procentform (batteriet håller ca 200h) Visar mottagningens status och varnar vid förlorad kontakt Magnetfäste och rem Denna BBQ och grill termometer har två inbyggda magneter som gör att du kan fästa din termometer direkt mot en magnetisk yta, sätt den dock aldrig på en yta som kan bli het (såsom locket på din grill). Det medföljer dessutom en rem som gör att du kan hänga din grilltermometer på en redskapskrok eller var helst det nu är möjligt. Hållare för galler Det medföljer två stycken hållare för att klämma fast på gallret. Använd alltid en sådan för den nålen som du skall använda för att mäta temperaturen i själva grillen/kamadon. Detta ökar livslängden på nålen genom att skydda kabel och nål (probe) från den kraftiga överföringsvärme som ledningsförmågan i metall innebär (jämför med att hålla din hand inne i 170 graders värme mot att greppa ett objekt som är 170 grader varmt...detta är "the power of ledningsförmåga"...all metall leder bättre än luft). Övrigt App finns för Apple och Android. Drivs av två stycken R03 (AAA) batteri (medföljer inte). 6styck givare medföljer och vill du köpa fler probes så kan du göra det här

de Buyer - kolståls stekpannor nu i lager igen! 18cm till 50cm

de Buyer stekpannor i kolstål finns i storlekar mellan 18cm och 50 cm perfekt för alla spisar gas glashäll induktion spisar går även att använda på grillen

Smoker wood - rökved - av torr Ek i säck om ca 11kg

Torr ekved, smoker wood 29cm lång rökved i säck om ca 11kg - perfekt allround trä även för mysbrasan Äntligen torr ekved som är kluven i lagom stora klabbar för att passa både din offset smoker och din mysbrasa där hemma. Finns det något som luktar lika gott som torr ekved? (ja svarar många, - men det finns inte mycket som luktar bättre!). Bara att ställa en säck med ekträ innanför dörren får tankarna att gå till timmerstugor och cowboys som nyss bredsladdad in hästen på uppställningsplatsen och som med bestämda steg vankar fram till bardisken och beställer en kentucky straight bourbon... Om du är ute efter att röka köttet och köra low & slow i en smoker är detta utan tvekan den storlek du bör välja. Sikta på att tillföra rök under åtminstone de tre första timmarna. Det är då som köttet är som mest mottagligt för rök. Faktum är att det framför allt är när köttet är riktigt kallt (eller fruset) som mest rökpartiklar fastnar på ytan (testa till exempel att röka lax frusen!). När köttet blir torrt på ytan slutar köttet till stor del att ta emot röken. Det är i detta läget som det kan vara aktuellt att använda en sprayflaska för "slather" (se denna artikel) EK, är mångas favorit, inte minst som en allround för både gris och nötkött. Robust smak men ändå mjuk och fin. Levereras i en fullpackad 32-liters papplåda med vikt på 10kg. Om att använda trä för att skapa rök: Blött trä släcker delvis glöden från kolen och skapar oftast en smutsigare rök. Målet när du tillför rökträ är att skapa en fullständig förbränning där röken är klar och fin, inte tjock och mullrande. Thin blue smoke pratar det stora landet i väster om och även om det inte alltid är blå rök som lämnar skorstenen så kan du ha det i bakhuvudet: mörk rök är dåligt, vit rök är bättre men inte bra, ljus eller blåskimrande rök är frisk rök och ger bäst smak och doft. Om du upplever att röken inte är ljus kan du testa att öppna spjällen något mer och på så sätt förbättra förbränningen. Var dock noggrann med att se till att temperaturen inte rusar iväg.  Kom ihåg: Torrt trä, med eller utan bark Använd bara trä som du gillar doften från Ljus, klar rök (öka luftflödet om det behövs)

Present till jägaren? Jaktkniv i Kolstål från OKC, inkl slida av läder MADE IN USA

JaktKniv edt. - Old Hickory - ruggigt vasst 5,5" blad i kolstål inkl Läderslida En perfekt present till den jägaren och BBQ-entusiasten! 5,5" Jaktkniv med läderslida som definitivt gör sig både på jakten, i förklädet på BBQ-tävlingen och på instagram-bilden. Detta är jakt edt. av den älskade serien av kolstålsknivar från OKC - Ontario Knife Company som är kända för sina fina kolstålsknivar och inte minst sina "butcher knifes". Denna rejäla och rustika kniv har en rejäl grovlek på knivens rygg vilket tillåter att du kan ta i riktigt mycket utan att böja kniven. Det relativt korta bladet är uppskattat då det gör kniven lätt att styra. Bredden på spetsen gör att många väljer att använda kniven för att vända både burgare och köttbitar eller för att peta runt i kolen. Slidan är gjord av tjockt och fint läder och klarar skärp upp till en bredd på 6cm. Kolstål går att få rakbladsvasst utan specialinstrument. Man skall dock vara medveten att med fördelar kommer nackdelar. Mjukt stål tappar skärpan lättare än hårt stål och rostar lättare - de flesta tycker dock att fördelarna överväger nackdelarna och så länge du torkar av kniven efter varje användning kan du förvänta dig en kniv som bara blir snyggare med åren med den patina som bildas. OKC - Ontario Knife Company är precis som namnet antyder ett Amerikanskt företag. Företaget har tillverkat knivar sedan 1889 och serien "Old Hickory" kom till redan 1923 och har sedan dess sett ut som nu - en klassiker med andra ord. Tillverkningen sker fortfarande i USA och det är riktigt imponerande knivar som bankas ut. Längd på bladet: 14 cm . Längd på skaftet: 11 cm: Plast för ett rejält grepp även om du har större händer än snitt-Svensson, något som påverkar säkerheten.

Hur varm är pizzastenen, vad är gallret, vilken kol är varmast?

Infraröd termometer - perfekt för pizzaugn och grill Hur varm är pizzastenen, vilken del av kolen är hetast, läcker värme ut någonstans ur kamadon? Denna Infraröda termometer visar med ett klick temperaturen på den plats dit du riktar rödpunktssiktet! Du kan välja att se exakt temp, medel temp, min temp eller max temp - smidigt som rackarens. Med en IR-Termometer kan du stilla din nyfikenhet och du kan lära dig mycket om hur fysiken bakom grill & BBQ skapar de rätta förutsättningarna. Enkel som ABC: tryck på avtryckaren, rikta laserpunkten till vald mätyta, läs av - klart. snabb exakt enkel att förstå Tips: går givetvis utmärkt att använda för att mäta av annat än just grill, kol och galler. Ta ett varv runt i ditt hus och hitta var kallras sker och termometern har snart betalt sig och mer därtill.

Mäter både kött och grilltemp, trådlös med bra räckvidd!

Thermopro TP20s Söker du en bra och smidigt Trådlös termometer? Om du inte är ute efter något annat än att kunna trycka igång termometern med en knapptryckning för att sen kunna övervaka grillningen, både köttet och grilltempen, trådlöst och korrekt – då är detta modellen du söker. Ingen mobiltelefon, ingen app – en TERMOMETER rakt upp och ned! Nya modellen Trådlösa termometern Thermopro TP20s är det uppdaterade versionen av den omåttligt omtyckta och populära Thermopro TP20. Thermopro TP20s är en mycket robust och tålig termometer med två givare (probes). Gummihöljet gör den stöttåligare och gör den så pass vattenskyddad att den klarar av att glömmas kvar utomhus även en svensk midsommarafton. Enkel och pålitlig med god räckvidd (en normal villa utan problem). Givarna är viktiga Två givare gör att du kan välja att mäta två olika punkter i köttet (eller två helt olika köttbitar). Detta är perfekt vid ojämnt tjocka bitar som Rostas eller Picanha. Den andra givaren kan också användas för att mäta temperaturen i grillen, röken (eller ugnen…). För att då ge givaren (proben) längsta möjliga livslängd följer det med en gallerhållare som håller givaren ovanför gallret. Genom att använda hållaren förhindrar du att överföringsvärmen förstör vajern. Thermopro TP20s kommer med uppdaterade probes med bättre greppyta som även skall göra dessa ännu tåligare. Stödben och clips Bältesclips och bordsstödben finns på den portabla mottagaren. På sändaren som står vid grillen finns ett metallclips som gör att du kan hänga upp den vid grillen på ett enkelt sätt. (observera att många oisolerade grillar blir ruggigt heta flera centimeter från plåten vilket gör att du bör undvika att ställa sändaren för nära grillens plåtkropp). Tillbehör Extra probes finns som reservdelar för 99 kr och då i två varianter: en för kött (art 50005) som på bilderna men även en kortare/tjockare som är gjord för att än mer korrekt mäta temperaturen i luften (art 50006). Föredelar Tålig & robust Enkel att förstå: on/off inget krångel Driftsäker med bra räckvidd

Putskniv för att ta hinnor and such...

Putskniv - ta bort hinnor och putsa kött i allmänhet - Victorinox Swibo semiflexibelt blad Detta är en suverän putskniv som är  Filéknivar från Victorinox används professionellt. Fokus på användarvänlighet, enkelhet att rengöra och ergonomi ligger i fokus. Skaftet som är gjort av Swibo är av konstmaterial som ger ett grymt bra grepp och som är enkelt att rengöra. Handtaget passar både höger- och vänsterhänta. Både skaft och blad är helt fritt från mikroporer vilket gör att både blad och handtag går att får helt rent och desinficerat. TÅL DISKMASKIN! Swiss Made av Victorinox - ett kvalitetsföretag som inte kräver närmre beskrivning. Längd på bladet: 13 cm Längd på skaftet: 13 cm

6-pack för hela arken

6-pack Lanes BBQ såser grymt fräscha nya smaker för mu, nöff, pip-pip och blubb! Här finns BBQ såser som passar hela arken: nötkött, gris, fågel och fisk - även mittemellan! Lanes BBQ såser görs i USA av ett familjeföretag som även bedriver catering. Såserna har en personlig touch och signatur som går som röd tråd igenom smakerna, även om varje flaska har sin egna karaktär. Här följer en beskrivning av smakerna som ingår i detta 6-pack med BBQ sås. Its a vinegar Detta är en episk klassiker från södern som passar perfekt att ringla över pulled pork, kotletter och annat griskött som behöver brytas av med en tydlig syra.  Southbound En ljus amerikansk senapsås med färg som mogen mango och med en perfekt balans mellan sötma, senapsstyrka och syrlighet. Testa denna BBQ sås till kyckling och griskött eller används som grund på kött innan rubbing (passar för detta ändamål både för ribs, short-ribs, brisket och pulled pork). Kinda Sweet En söt och snäll sås som du med fördel använder för att pensla revben, ribs och kamben när slutet på tillagningen närmar sig.  Sorta White Denna BBQ sås fyller en glugg i ett annat rött och grönt sortiment av såser - här har vi en vit sås! Denna BBQ sås från Lanes är en mayo med en twist. Testa den till ljust kött och fisk. Ett annat användningsområde är att använda denna sås när du skall snurra ihop en cole slaw sallad. One legged chicken Detta är en klassisk "buffalo wing sauce" som tillför en härlig hetta och syrlighet. Splasha den över den grillade kycklingen eller testa att smörja in kycklingvingarna med denna sås innan du rubbar med ex Hot wings rubben. Lil Spicy Precis om namnet avslöjar är detta en sjösalt sås...nej, det är en lagom het, rökig och alldeles underbar sås till både nötkött och griskött. Kan användas som glaze i slutet på grillningen eller som en kall sås på bordet. Om Lanes BBQ såser Såser från Lanes görs utan Gluten och av naturliga produkter. Kommer i  en snygg glasflaska med stor öppning. Tips: spara flaskan ifall du gör din egen BBQ sås en dag! Tips: för att få en köttbit tjockare än 5 cm genomkryddad så är nedanstående produkt lösningen. Injicera ex buljong eller rub som du löst upp i vatten eller öl. Testa dig fram med olika smaksättare!

Perfekt presentpaket BBQ-såser 499kr

5-pack BBQ sauce från American Stockyard Nu har du chansen att köpa ett prisvärt paket med 5 BBQ-såser från American Stockyard. Såser som kompletterar varandra otroligt väl. Här kommer du att hitta sötma, hetta, syrlighet, rökighet och fyllighet. Du har med detta 5-pack en pallet som passar till allt: Gris, Nötkött, Kyckling och Fisk. Bland annat ingår Texas Hill Country som verkligen överraskade BBQmonster vid provsmakningen - en blivande klassiker! Kan detta vara den mest intressanta BBQ såsen som landat på tungan? Ja, förmodligen! Denna BBQ sås från American Stockyard är en av de mest smakrika som BBQmonster har provsmakat. Det känns som kompositören verkligen känner till storleken och formen på huset där alla smaker bor - fantastisk! Texas Hill Country förvånar med ett otroligt 360graders omfamnande. Hetta, syra, sötma, höjd, djup och runt om cirkulerar en lätt rökighet som en dimma som lättar som imma från en frostig hillbilly-pickup i den stigande morgonsolen. Ja visst ja - lägg till att du hör ett lätt klinkande på från en banjo på en öppen veranda 557 meter bort, så fångande är smaken. Denna sås lär förgylla det mesta som den landar på så det är bara att börja utforska och helt klart en hit även som en kall sås vid bordet - oavsett så bör denna eller liknande sås ingå i varje seriös grillers grundutrustning. Såser från American Stockyard görs utan Gluten och innehåller inte heller någon majssirap med högt fruktos-innehåll. I paketet ingår följande: Texas Hill Country Kansas City Original Pitmaster Harvest Apple Smoky Mustard Innehåller 5x 425 gram och kommer i en snygg glasflaska med stor öppning.

Flamemaster - för att lägga yta på kött och fisk

Satake Flame Master Satake Flame Master är en handhållen salamander som används för searing av kött, fisk, grönsaker eller som en klassisk creme brulee brännare. Med en gasbrännare som denna kan du snabbt skapa en yta på din maträtt. Satake Flame Master är inte bara effektiv - den är riktigt snygg också med sin fräcka industridesign. Det är med andra ord en gasbrännare som du kan låta stå framme i köket (eller hänga upp metall öglan - varför inte med denna snygga köttkrok?!) Munstycke för Searing Searing munstycket i brons/kopparfärg har ett par lager av ett finmaskigt nät. Dessa nät får gasen att övergå till en bredare låga där gasen också förbränns något innan det når råvaran, något som minskar risken att doft av butangas skall sätta sig i råvaran. Med searing munstycket på plats kommer det inte stå en vass låga ut genom nätet utan istället uppnår du en mer strålande värme som når över 1000 grader. Munstycket skall hållas mycket nära råvaran, testa dig fram. Munstycket tas bort på en sekund i de fall du önskar en konventionell gasbrännare för köket, desserter etc. Sous vide Satake Flame Master kan vara den ultimata lösningen för dig som kör kött eller fisk sous vide och önskar att hastigt och hett bränna av köttet för fin yta utan att tända din Kamado Jr Hög Kapacitet Denna högeffektiva gasbrännare för köket kan arbeta med temperaturer runt 1100 grader. Vid denna temperatur skapas smaker som inte kommer fram på en råvara som saknar en bränd eller karamelliserad yta. Lång driftstid Satake Flame Master fylls med vanlig "tändaregas" (butangas) och en full tank räcker ca 30 minuter. Säkerhet Denna köksbrännare från Satake är givetvis CE märkt och har ett säkerhetslås för tändfunktionen. När hjulet för släppa på gas är ur sitt stängda läge, går inte antändningsknappen att trycka in, med mindre än att du för upp säkerhetsspärren.

Storförbrukare? 10kg chunks av finaste äppleträ

10kg Chunks - Äpple - Rökträ - Rökved Chunks är beskrivning av en knappt knytnävsstor träbit - en vedklabb sågad i ungefär 4 bitar och kluven 1 eller 2 gånger. Fördelen med chunks före wood chips och rökspån är att en trä-chunk inte brinner upp medans du stänger locket och tar en sipp av ölen, - detta trä kan producera rök under ett par timmar eller mer. Detta är äpple chunks (rökträ av äpple eller rökträ av äpple) som till ca 80% är avbarkat. Barken skadar inte men väger mindre och skapar inte lika mycket rök och smak, varför många föredrag trä med stor del avbarkat. Vissa rykten säger att att Ozzy Osbourne inspirerades av detta när han spelade in låten "bark at the moon" (nä nu skojar vi). Om du är ute efter att röka köttet och köra low & slow är det utan tvekan denna storlek du bör välja. Sikta på att tillföra rök under åtminstone de tre första timmarna. Det är då som köttet är som mest mottagligt för rök. Faktum är att det framför allt är när köttet är riktigt kallt (eller fruset) som mest rökpartiklar fastnar på ytan (testa till exempel att röka lax frusen!). När köttet blir torrt på ytan slutar köttet till stor del att ta emot röken. Det är i detta läget som det kan vara aktuellt att använda en sprayflaska för "slather" (se denna artikel) ÄPPLE, är mångas favorit, inte minst för griskött. En anledning till att många uppskattar röken från äppleträ är sannolikt beroende på den behagliga, lätt söta och ändå friska tonen. Till julskinkan känns äppleträ på kolen lika givet som snaps till sillen. Levereras i en fullpackad 32-liters papplåda med vikt på 10kg. Om att använda trä för att skapa rök: Blött trä släcker delvis glöden från kolen och skapar oftast en smutsigare rök. Målet när du tillför rökträ är att skapa en fullständig förbränning där röken är klar och fin, inte tjock och mullrande. Thin blue smoke pratar det stora landet i väster om och även om det inte alltid är blå rök som lämnar skorstenen så kan du ha det i bakhuvudet: mörk rök är dåligt, vit rök är bättre men inte bra, ljus eller blåskimrande rök är frisk rök och ger bäst smak och doft. Om du upplever att röken inte är ljus kan du testa att öppna spjällen något mer och på så sätt förbättra förbränningen. Var dock noggrann med att se till att temperaturen inte rusar iväg. När du kör low & slow kan det vara idé att sprida ut 3-6 chunks över kolen så att rök tillförs under hela sessionen, börja med att lägga den minsta biten (eventuellt kluven till stickor) direkt där du tänt kolen, på så sätt startar rökutvecklingen med en gång. Kom ihåg: Torrt trä, med eller utan bark Använd bara trä som du gillar doften från Ljus, klar rök (öka luftflödet om det behövs)

Lägg tillbaka spackelspaden i förrådet

Stekbordsskrapa för att rengöra stekbordet starkt material med en vass kant för det enkelt att rengöra även det smutsigaste stekbord

Färdig-slabbat i köket! - Färgkodade Skärbrädor som passar i ALU-bricka XL

Skärbräda HDPE som passar helt perfekt i den 60x40 cm stora BBQ brickan i alu. Vikt på hela 3kg gör att den ligger stabilt. 2cm tjock gör den formstark.

Drippelidripellidropp...så brann allt opp! Undvik fettbrand med Droppfat: 5-pack 25 kr

Aluminiumform Droppskål Droppfat i 5-pack 32x22 cm Smidigt och prisvärt 5-pack av droppfat / droppskål av aluminium. Detta 5-pack av aluminiumformar tänkta som droppfat och droppskål har måtten 32,5cm x 22,5 cm med en lagom hög kant på 3,2 cm Dessa droppfat /droppskålar passar perfekt under steken, fläskesteken, julskinkan eller kanske din beer can chicken. Med ett droppfat eller droppskål under köttet eller fågeln så slipper du risken för fettbrand som beror på fett som droppar ner och antänder kolen mer än du önskar. Med ett droppfat eller droppskål kan du också samla upp drippet och droppet och på så vis är grunden till skysåsen eller den hemmagjorda BBQ-såsen lagd. Tips: Du kan använda dessa aluminiumformar för hjälpa till att sänka tempen eller stabilisera temperaturen i din grill (exempelvis som du vill köra BBQ i en Klotgrill typ Weber 57). Genom att placera in fat fyllda med kallt vatten så kommer tillgänglig energi (värme) att till viss del stjälas av vattnet som då kondenseras. Detta är samma princip som lagt grunden för Bulletsmokers likt Smoky Mountain. Du kan med fördel dela upp kolgallret i två delar med hjälp av dessa formar. Sidan om kolen har du formen med vatten. Ovanför formen har du köttet och sen på gallret, ovanför kolen, har du ytterligare en skål med vatten. Nu har du lagt grunden för en stabilare och lägre temp i din klotgrill. Om du önskar ytterligare avdelade zoner så använder du en form för att vertikalt dela upp grillen i en indirekt zon som är separerad från glöden. Tänk på att sätt toppventilationen på sidan där köttet ligger - på så vi ser du till att merparten av röken dras över köttet och inte direkt ut i kosmos... Detta är ett 5-pack med aluminium formar som passar utmärkt som engångsdroppskålar i en weber57 klotgrill eller i en kamado. I en Kamado med delade delflektorstenar passar dessa aluminiumformar perfekt på en av dessa. Höjden på 3,2 cm gör att de med god marginal ryms under gallret. Söker du runda droppskålar - se här Aluminium Perfekt för BBQ Perfekt för att samla dropp för sås

Pålitlig och tålig termometer med två nålar och bra räckvidd

Thermopro TP20s Söker du en bra och smidigt Trådlös termometer? Om du inte är ute efter något annat än att kunna trycka igång termometern med en knapptryckning för att sen kunna övervaka grillningen, både köttet och grilltempen, trådlöst och korrekt – då är detta modellen du söker. Ingen mobiltelefon, ingen app – en TERMOMETER rakt upp och ned! Nya modellen Trådlösa termometern Thermopro TP20s är det uppdaterade versionen av den omåttligt omtyckta och populära Thermopro TP20. Thermopro TP20s är en mycket robust och tålig termometer med två givare (probes). Gummihöljet gör den stöttåligare och gör den så pass vattenskyddad att den klarar av att glömmas kvar utomhus även en svensk midsommarafton. Enkel och pålitlig med god räckvidd (en normal villa utan problem). Givarna är viktiga Två givare gör att du kan välja att mäta två olika punkter i köttet (eller två helt olika köttbitar). Detta är perfekt vid ojämnt tjocka bitar som Rostas eller Picanha. Den andra givaren kan också användas för att mäta temperaturen i grillen, röken (eller ugnen…). För att då ge givaren (proben) längsta möjliga livslängd följer det med en gallerhållare som håller givaren ovanför gallret. Genom att använda hållaren förhindrar du att överföringsvärmen förstör vajern. Thermopro TP20s kommer med uppdaterade probes med bättre greppyta som även skall göra dessa ännu tåligare. Stödben och clips Bältesclips och bordsstödben finns på den portabla mottagaren. På sändaren som står vid grillen finns ett metallclips som gör att du kan hänga upp den vid grillen på ett enkelt sätt. (observera att många oisolerade grillar blir ruggigt heta flera centimeter från plåten vilket gör att du bör undvika att ställa sändaren för nära grillens plåtkropp). Tillbehör Extra probes finns som reservdelar för 99 kr och då i två varianter: en för kött (art 50005) som på bilderna men även en kortare/tjockare som är gjord för att än mer korrekt mäta temperaturen i luften (art 50006). Föredelar Tålig & robust Enkel att förstå: on/off inget krångel Driftsäker med bra räckvidd

Hetaste och största grillen - Santa Maria Grill med V-galler

Stor Santa Maria style grill Den coolaste grillen på den här sidan Sydamerika är förmodligen denna Santa Maria grill med hiss för det två sektioner stora V-gallret! Passa på: grillen finns till introduktionspriset 12999 kr! (Ordinariepriset 19999kr) Sluten grillning i täta kamados och smokers har helt klart sin plats men vi är fler och fler som vill köra GRILLNING. Det är ibland lätt att glömma bort vad ordet står för men grillning syftar på tillagning av mat över het eller mycket het värme, företrädesvis genom förbränning av träkol och torrt trä i kombination. För att lyckas med det behöver man ett starkt flöde av syretillförsel, något som man får med öppna grillar. Hiss Ett vanligt problem vid grillning kan vara att lågorna vill äta upp köttet eller fisken som ligger på gallret. Detta problem löser du med en Santa Maria style grill. Denna är nämligen utrustad med en hiss, vilken med gör att du kan variera höjden från glöden med över en halv meter! Du justerar höjden på några få sekunder genom att snurra det stora hjulet som via en vajer lyfter gallret upp eller ned. V-galler / V-grates Som om inte hissen vore nog så är denna stora Santa Maria style grill utrustad med så kallade V-galler eller V-grates. Dessa V-galler är byggda i mycket robust stål och har en stagning i form av ett 8mm tjockt kryss under, detta för att undvika att gallret skall böja sig vid de hetaste grillningarna. V-gallerna förhindrar att fett rinner rakt ned på glöden och skapar en fettbrand. Istället rinner fettet i botten på "v:et" och eftersom att lutning är svagt framåt och att denna del av gallret avslutas med en hängränna så samlas fettet där. Där finns en hängränna på varje V-galler och dessa är avtagbara utan verktyg - detta för att underlätta rengöringen. Hylla Under grillen finns en underhylla i rostfritt stål där du kan förvara din grillprylar. Handgjord Grillen är gjord för hand och inte tillverkad i en större serie. Material är rostfritt (icke magnetiskt material vilket talar för att det mycket motståndskraftigt mot rostangrepp). Grillarna är inte helt "spotless" det finns skönhetsfläckar på alla grillarna i form av mindre repor och mattare partier efter svetsning men inget som påverkar grillningen eller grillens utstrålning som en riktig blänkare i trädgården! Enkel montering genom flera skruvar är förmonterade i sin gängor. Mått 125cm meter lång varav grillytan 115cm 60cm djup varav grillytans djup är 52cm Högsta punkten på grillen är 180cm (hjulet för hissen) medans arbetshöjden på grillen är 92cm - alltså ungefär som en köksbänk/diskbänk. Vikt ca 75 kg

Råaste förklädet

Förkläde - läder - Svart Vintage - Brickwalls and Barricades- X-cross remmar Ett förkläde av skinn med en Kryssremmar över ryggen som inte bara är snyggt, utan även mycket avlastande- ett hantverk från Holland. Ett skinnförkläde som bara blir snyggare och snyggare med tiden. Förklädet passar i sin stil, kvalitet och komfort inte bara både Foodies & Grillers utan även Frisörer, Barberare, Baristas och Restaurangpersonal. Färgen är Vintage som är ett tumlat läderförkläde för att frambringa en lätt sliten look. Förklädet Vintage svart har ljusa läderremmar och silvrig metall som kontrastfärger. Skinnet är behandlat för att vara mer tåligt mot fläckar vilket minimerar behovet av under håll - bara torka av med fuktig trasa. Rejält tilltagna mått på remmarna för att detta snygga och praktiska förkläde passar alla, oavsett matchvikt. På förklädet finns ett par rejäla fickor samt en hållare för handduk (kocksläng) samt en ring med karbinhake för verktyg (saxar etc.) Längd på skinnet: 85 cm Bredd på skinnet: 57 cm Se även följande produkt

Slaktarpapper vaxat - perfekt för att vila köttet och servera på

Slaktarpapper - Butchers paper Slaktarpapper eller Butchers paper är en detalj som kan vara skillnaden som gör skillnaden. Att låta köttet vila och tappa grader kan vara skillnaden mellan bra och perfekt! Under vilan fördelas värmen jämnt, köttet återtar en del safter och muskelfiber går från anspända till avslappnade. Fler smaker kommer också fram när köttet ligger närmre 70 grader än över 90 som är en vanlig måltemperatur för bland annat Brisket, Pulled pork, spare-ribs, Short ribs, beef ribs och kamben tagna till ett läge där dessa #fotb (falling of the bone) Ju längre tillagningstid desto längre vila. En brisket mår bra av att vila i flera timmar. Rådet är att du låter köttet vila i slaktarpapper, på ett cooling rack, i rumstemperatur tillsköttet når 70-75 grader. Under tiden har du gjort ett värmeskåp redo i fall det är tid kvar till servering. Värmeskåpet kan vara att du lyfter den "nedvilade" köttbiten, kvar i slaktarpapper / butcher paper, till en ugn satt på 75 grader, en pelletsmoker på 75 grader eller om du har någon annan miljö som erbjuder temperaturer runt dryga 70 grader. Men vissa säger att folie gör samma jobb... Detta påstående motsäger BBQmonster å det grövsta. Fördelen med slaktarpapper framför folie är att slaktarpapper släpper ut värme och förhindrar att temperaturen stiger under vilan. Folie kan sägas vara motsatsen - det är tätt och framförallt reflekterar folie tillbaka värmen mot köttet. Du kan jämföra mellan att bära en rock av andas-textil mot att ta på dig en en "chock-rock" gjord av folie (används för att just få nedkylda och chockskadade att återfå kroppstemperaturen). Rätt egenskaper Detta är slaktarpapper av bästa kvalitet. Detta papper har lätt vaxad yta som ger pappret dess karaktäristiska mönster när det viks och skrynklas (se bild).Det har också det perfekta förhållandet mellan att vara tätt mot läckage och ändå tillåta värme lämna pappret. Mått 200cm * 56cm OBS - om du exempelvis beställer 2 enheter så kommer du att få 4 meter i en längd, beställer du 3 enheter får du 6 meter osv. Perfekt avvägda egenskaper mellan att andas och hindra köttsaft att rinna igenom. Rejäl bredd som omfamnar även större bitar kött Snygg och rejäl kvalitet Tips: det är jäkligt snyggt att vika strutar av pappret och serva exempelvis pommes ur dessa.

Grillspett, långt, platt, 1cm brett - inget snurr! 39kr

Med ett platt grillspett slutar maten att snurra runt. Detta grillspett är perfekt för köttbitar som picahana pichana då det är vasst i spetsen och stabilt för att kunna bära upp flera hundra gram kött

7-pack - Upptäck Lagritos BBQ-såser & Hot Sauces

7-pack med BBQ-såser och Hot-sauces från Lagritos I Karlskrona puttrar grytorna och inte allt för sällan jobbar Staffan, inte stalledrängen, utan mannen bakom Lagritos med att koka såser som skall göra universum lite mer inbjudande. Här har du möjligheten att fördjupa dig i världen som Staffan på Lagritos har skapat. Detta är ett 7-pack med såser som spänner över de flesta nyanser - både sett till smak, doft, färg och inte minst hetta! Du hittar följande BBQ-såser och Hot-sauces i detta 7-pack: Blue Berry Love kiss - en blåbärs kyss med hetta av habanero Grön Måne - frisk, fräsch och lagom het sås med bland annat citrongräs Eld & Lågor - en klassisk lagom rökig BBQ-sås, mycket mildare än sitt namn El Jefe - "Chefen" bygger på rökt chili (chipotle), fin hetta och go rökighet Satan i Gatan - yepp, den är het och smakar av mango och habanero! Boom Shakalack - en siracha på fermenterad chili, djup smak, rätta bettet The Claw - Björnbär sätter tonen på denna relativt milda hot-sauce Flaskorna som ingår i detta 7-pack med såser från Lagritos innehåller 210ml styck - alltså över 1,4 liter sås i detta 7-pack! Om du gillar unika produkter som görs hantverksmässigt så kika på kryddblandningar och rubs från BBQmonster - made in Ödåkra

Trucker keps BBQ is the Answer

En BBQ trucker keps är givet när du kör BBQ och Grillning. På bilden syns även artisten White Buffalo, från en konsert i Skåne sommaren 2019 och såklart med en BBQ trucker Keps från BBQmonster

Godaste maten kommer från godaste kolen - ek & björk - wow! 10kg 299kr.

Grillkol av Ek och Björkträ - 10kg - snabbt fin glöd Grillkolen av Ek och Björk är en bra blandning för dig som söker en snabbstartad kol med god doft! Grillkolen från BestCharcoal av EK och Björk är en snabbstartad kol som håller sin temperatur i ett antal timmar. Detta är kol som kan fungera för längre grillningar om du tänder den försiktigt men anledningen till att alltid ha en säck hemma är för grillningar där du önskar komma igång med grillningen utan fördröjningar. Stora bra bitar av ren och fin kol med ursprung Europa. Du kan med ögat se att detta är en fin kol och när du känner doften så är du såld! Grym! Björk är lätt att tända Ek är stabilt och tungt trädslag som ger en underbar doft. Kol av Björk och Ek rekommenderas till dig som vill köra grillning och het searing av skivor av kött, hamburgare och hela bitar kött som ryggbiff, oxfilé, fläskfilé biffar som skall gå i temperaturer runt 150 grader i upp till ett par timmar. Kolen kan även användas för low & slow men rent allmänt rekommenderar BBQmonster hellre Pitmasters Marabu kol eller Kol av Quebracho Blanco för långkörningar (över 5 timmar). Beskrivning Kolen är består av fina rena bitar i form av knapp knytnäve stora bitar och "pinnar" på upp till 15cm. Kolen är helt luktfri när du luktar i påsen, vilket man alltid bör kunna förvänta sig men som ändå inte kan tas för givet. Variationen av storlek är uppskattat då fler och fler föredrar detta framför enbart stora bitar - detta skapar en jämnare övergång mellan kolbitarna när de succesivt antänds under low & slow-sessionen. Det går också snabbare att få full glöd på "lagom" stora bitar. Karaktär Kol från Ek och Bok doftar riktigt gott, glöder hett men är tillräckligt hårt för att du genom strypning skall kunna återanvända kolen till nästa grillning. Råd och tips för low & slow: Glödtiden är lång vid korrekt antändning lång. Korrekt antändning innebär att man ej antänder mer än en liten del av kolhögen med en tändkub och låter därefter kolen antändas varefter glöden letar sig framåt. Genom att använda dig av denna teknik kan du lugnt räkna med att du kan köra åtminstone 3 timmars low & slow även i en oisolerad grill. Skippa alltså tändröret/skorstenständaren och gå över till luktfria tändkuber. Het kol kräver bra handskar!
Populära sökningar produkter och produktgrupper i webshoppen hos BBQmonster
BBQmonsters Webshoppen med hela sortimentet hos BBQmonster hittar du här
Prylar kryddor och såser för ribs och revben kamben
Kryddor örter salter och socker på lösvikt
Prylar och kryddor för att lyckas med hamburgare och smash burgers
Bestick och grillbestick i unik design guldbestick silver kopparfärgade duka snyggt med rätt bestick
Bästa stekjärnen kolstål De Buyer och stekbleck Pallares
Bästa BBQ kryddorna rubs och kryddmix grillkryddor #rubsbybbqmonster
Rejäla aluminiumbrickor för bbq prepping och dukning pizza tallrikar och fat
Bästa BBQ sås BBQ sauce grillsås hotsauce ketchup
Termometers för grillning och bbq bluetooth radio eller snabbtermometer
BBQmonster säljer grillkol charcoal pellets till pelletsmokers rökträ flis woodchips för rökning
Prylar och tillbehör för Kamado Joe keramiska grillar
Unika förkläde i läder skinn och textil kepsar bbq handskar och t shirts passande för oss som grillar och älskar BBQ
Prylar för köttet rib rack grillspett platta grillspett chicken sitter platta grillspett
Grillar för alla behov pelletsmokers traeger kamado joe kamados santa mariagrillar med v galler kamado joe keramiska grilla Sverige Helsingborg Skåne butik för att köpa grill grillbutik köpa ny grill
Skärbrädor Tapas brickor serverings underlägg av trä
vassa knivar med funktion och stil från OKC Tramontina och Victorinox brisketknivar slaktknivar styckknivar
Prylar galler och tillbehör för 57 cm klotgrill weber mfl

Prylar och Presenter
för Foodies & Grillers

Inspirerar genom dessa teman när du söker presenter till livnjutaren, grillaren foodien i ditt liv. Presentkort finns givetvis som nödlösning men hos BBQmonster hittar du oftast prylarna och presenterna som blir mer uppskattade än presentkort

Nyheter i sortimentet

För en "hållbarare" Taco-fredag

För godare kryddning

För att du vill ha något som sticker ut

För den som vill upptäcka

För Hamburgare-kungen

För att aluminium är så rätt

För att uppgradera en 47cm Kamado

Pellet smokers - För smidig BBQ

För Kamado Big Joe

För Jägaren

För Kamado-Joe-ägaren

För proffsiga pizzor

För en lyckad Brisket

För den som vill veta

För snyggare snitt och dukning

För Kamado-ägaren

För att grillspett regerar

För den med (f)lax

För din bästa Pulled-pork

För att Öl är gott

För Bacon-junkien

För den som vill göra rent hus

För Fågel-fantasten

För bättre och längre glöd

För mer rök

För Klotgrillen

För stekaren

För sås-makaren

För Kreatören

För Revbens-fantasten

För den som "nollar"

För Vin-älskaren

För BBQmonsters & andra grillnördar

För den som har allt

BBQmonster – en livsstilsbutik för oss som lever en #bbqlifestyle

Handla här på webben eller besök butiken i Ödåkra, Helsingborg – 557 meter från Väla Köpcentrum, en av Sveriges mest välbesökta handelsplatser. I butiken i Ödåkra kan du också köpa kött av högsta kvalitet.

Om du också tycker att en bra dag innehåller minst en grillsession så har du kommit rätt. Om du rent allmänt vill sätta mat och dryck som medelpunkten i livet så kommer du förhoppningsvis hitta många både smarta och snygga prylar som förgyller ditt liv som “Foodie” (vi som hedrar mat och dryck).

Om du letar efter presenter till någon som uppskattar livet vid grillen så är chansen mycket god att du hittar något som kan bli genuint uppskattat, om du inte annat så finns presentkort.

Välkommen på ett fysiskt eller digitalt besök!