Rubs By BBQmonster

BBQmonsters klassiska rub för Griskött: #1 för Gris - en vinnare på allt griskött Rub för griskött som numera  är en klassiker som går hem i alla läger. Denna rub är en av dem som var representerade på VM i BBQ på Irland 2017. #1 För griskött: en behaglig och mouth filling rub som har sina stora karaktärsdrag i fänkål, lakritsrot som får gifta sig med olika varianter av paprika. Salt och Råsocker i perfekt balans. Använd den till vilket griskött du önskar kotlett, karré, fläskfilé eller "fläskytterfilé" - köttet får även en fin färg tack vare råsocker och paprika. Kan innehålla spår av SENAP & SELLERI Om #RubsByBBQmonster #RubsByBBQmonster gör personliga kvalitetsrubs i små batcher med stor noggrannhet.  #RubsByBBQmonster mals ut från kvarn med kvarnstenar. Grovleken anpassas efter ändamålet (styckdetaljen) som rubben är tänkt för så fort så är möjigt (exempelvis vid Burgerkung, Brisket & Beef Ribs och ORR). Oavsett vilken rub du köper kommer du att märka en klar skillnad mot andra mainstream "grillkryddor" som översvämmar marknaden. Du får här en rub som innehåller både mindre partiklar som når djupt in i köttet, såväl större partiklar vilka lättare överlever grillningen. Vilket därmed ger ytterligare en smakdimension. Dimensionen på partiklarna (strukturen) påverkar också hur du upplever smakerna. Tänk själv hur många fler smaklökar som aktiveras av en 0,5mm bit lök landar på tungan jämfört med ett pulver eller dust. Tips: köp till den ultimata stöaren i rostfritt, stora hål och tätslutande lock så håller dina rub upp till 2 år.

BBQ, Barbecue, Barbeque, Barbacoa, Bar-be-cue, Barbicu´, Barbacue, Grilla, Halstra

Vi är många som fastnat för orden och vi blir fler och fler för varje dag. Lika viktigt som objektet som skall ”grillas” är kryddningen. Hos BBQmonster är detta en absolut fokusfråga och i takt med att köttdetaljerna blir mer och mer exotiska är det viktigt att kunna hitta rätt karaktär av krydda – rub – då detta ger dig optimala förutsättningar att lyckas.

BBQ Rubs med känsla

En rub är en torr kryddmix som sprids över kött, fisk eller fågel. Med en lätt gnuggning (rubbing) fördelar man kryddmixen i ett jämt lager över hela ytan. Kryddorna får gärna nå in i skrymslen och vrår då du får uppleva olika smaker – kryddor som fått färg av glöd och värme och kryddor som behållit sin smak (många kryddor förändrar sin karaktär vid upphettning).

Rubs vinner mark före marinader (som de flesta av oss växt upp med). Detta är naturligt och givet om man ger det lite eftertanke: en marinad är ofta vatten, syra, olja, kryddor, socker och salt. Kött (muskler) är oftast 70% vatten – vatten och olja är inte bästa vänner. Oljan skiljer sig från vattnet och lägger sig på utsidan av köttet och som alla vet brinner olja (fett). Detta för med sig att marinerat kött är lättare att bränna på utsidan, samtidigt som att marinaden sällan kommer djupare in i köttet än en rub. Därför rub.

Historien

När butiken BBQmonster i Ödåkra slog upp sina dörrar, våren 2017, var butikshyllorna fyllda med importerade kryddblandningar och Rubs. Samtidigt hade butiken begåvats med en kryddbar innehållandes över 70 olika smaksättare, örter, kryddor, salter och sockervarianter samt en handvevad kvarn från tyska Messerschmidt. När kunder såg baren med ”mjölkflaskor” fyllda med örter och annat så började frågorna komma: vad använder du själv när du kör ribs? Vad passar bäst för pulled pork, för brisket, för short-ribs, för ja – ni förstår. BBQmonster startade där och då att lyfta ut recepten till kunderna, ställde frågor, bad om feed back och i takt med att tillräckligt många kunder testat varianter av olika uttryck för exempelvis griskött så växte ”best-of-the-best” recept fram. Till exempel blev den första standardiserade rubben just en rub för griskött och den döptes därför till Gris #1.

På samma sätt har övriga rubs växt fram och BBQmonster är den förste att erkänna att utan feedback från generösa kunder så hade inte blandningarna växt fram, ej heller hade denna hörnsten av butiken växt fram utan all positiv feedback från nöjda rub-kunder – så därför: TACK!

Grundtesen

Även det bästa kött kan förstärkas och bli bättre – det är grundtesen för #RUBSbyBBQMonster – det bygger då på att det inte finns något som passar till allt, utan att hänsyn tas till respektive styckdetaljs specifika (generella) smak och konsistens.

BBQmonster tar också klar ställning för att sötma behövs för att smaktåget skall nå hela vägen fram. Därför finns det som standard både socker och salt i samtliga rubs. Gris görs generellt med förhållande 1:1 i salt/socker-balans, Nötkött 3:2, Fisk 4:1 och Fågel 2:1 . Eftersom att BBQmonsters rubs är fria från onaturliga ämnen och förstärkare innehåller #RubsByBBQmonster brunt råsocker, ett socker som inte klumpar sig lika lätt som andra varianter.

Kryddbaren – här växer recepten fram

I butiken finns som nämnt en kryddbar (en bar med drygt 70 olika smaksättare i form av salter, socker, örter, frukter, humle etc,). På hyllorna hamnar de recept som fallit väl ut vid praktiska test på kunder, vänner och bekanta.

Det finns rubs dedikerade för i stort sett varje styckdetalj och djur: för Ribs, oxfilé, Pulled pork, Brisket mfl. och en mycket annorlunda rub vid namn AC/DC – innehållandes kanel av ett alldeles speciellt slag som visat sig passa alldeles lysande till Burnt ends.

Förpackning & hållbarhet

Påsarna märks med hållbarhet med 1 år men med rätt förvaring (lufttätt, torrt och rumstemperatur) kan torrkryddor likt dessa Rubs förvaras i upp till 2 år. BBQmonster föredrar dock att servera kunderna så nymalda kryddor som bara möjligt – det är då som smaker och dofter är som bäst. Många är de besökande kunder som vid sin entré i butiken har stannat till och smajlat upp – inte sällan hänger doften av nymalt i luften.

Allt mals i butiken i en kvarn, numera en elektriskt kvarn med keramiskt malverk och härligheterna packas därefter i papperspåsar med dubbla väggar, ingen plast, inget onaturligt.

BBQmonster på VM

Under VM i BBQ 2017 var BBQmonster´s RUB´s #RubsByBBQmonster representerade genom ett av de tävlande Svenska lagen. Team Hessle BBQ gjorde sin första stora tävling och valde att köra med BBQmonsters RUBS i samtliga rätter. Detta utan att vi mixtrade med originalrecepten, så ta chansen att smaka av dessa rubs som alltid finns nymalda på kryddväggen i butiken.

Unik present

Tips – RUB´s från BBQmonster är en uppskattad present och julklapp.

Generellt

Made in Ödåkra

Inga E-medel, inga tillsatser.

Allergener: det kan finnas innehåll eller spår av SELLERI och SENAP men nötter eller baljväxter (jordnötter) hanteras ej i lokalen. Se innehållsförteckning på respektive förpackning eller produkttext.

Priset är 79 kr per påse och då innehållandes 1,8 dl / ca 125 gram netto.

Tips: Förvara din rub i en tät ströare så ökar tiden för en välsmakande.

https://bbqmonster.se/produkt/stroare-ultimat-stroer-for-rub-stora-hal-och-platslock/


Varukorg
Scroll to Top