Grillar du året runt – Kom till BBQ-butiken i Ödåkra

Butiken 557 meter från Väla

BBQ-butiken som hjälper dig att lyckas

Grillar du året runt eller söker du efter en present till grannskapets grillkung? Då är chansen stor att ni båda kommer att gilla butiken som enligt många är den mysigaste BBQ-butiken och den perfekta presentbutiken för foodies & grillers.

Öppettider:

Under perioden 26 oktober – 4 november håller butiken stängt. Orders som kommer in på webben senast 24 oktober kommer att hanteras i tid, övriga inkomna orders lämnar lagret den 5 november.

#BBQmonster #PrylarförFoodiesandGrillers #BBQbutikförLivsnjutare #BBQlifestyle #FoodieLifestyle

Platsen

557 meter från Väla Köpcentrum, en av Sveriges största och mest välbesökta handelsplatser, finner du butiken BBQmonster & the Foodie Lifestyle AB. Butiken har över 500 unika och genomtänkta produkter i lager.

Butiken ligger där bebyggelsen möter åkern, men ändå utan omvägar för dig som kund. Du kan i stort sett trampa ner kopplingen på bilen och rulla backen ned från Väla mot Ödåkra.

Här på området FLÄDRE GÅRD finns sedan slutet på Mars 2017 butiken för oss som hedrar mat och dryck – gärna ur perspektivet från en kolgrill. Här står alltid en Kamado igång och ibland även andra smokers och grillar.

Tanken

BBQmonster skall stå för ett genomtänkt, användbart, funktionellt och inspirerande sortiment där det finns tillgänglig kunskap kring varje produkt, både teoretisk och praktisk. Detta så att du vet att du köper ”rätt” och dessutom vet hur du sen skall göra för att lyckas. Detta gäller allt: Prylarna, Grillarna såväl som Färskvaror som kött, kryddor och såser. BBQmonster – hjälper dig att lyckas!

För oss mat- och dryckesnördar

BBQ trucker kepsSnittkunden kan beskrivas som en 40isch årig pappa med skägg. En som gärna bär keps och en bekväm t-shirt så fort tillfälle ges. Inte sällan odlar denna kille sin egen chili och är relativt nernördad i öl som är mil bort från den klassiska 33cl burkölen från bordershop.

Whisky & Whiskey

Whisky är Singelmalt och Whiskey är Kentucky straight bourbon, båda av god kvalitet.

Röda Drycken

Det röda vinet som hänger på väggen är av merpart käftsmällar som Zinfandel, Primitivo, Shiraz och Syrah. Fylliga, mustiga och kraftfulla viner som passar till långkok från grill eller spis. Jakt, fiske är ofta en del av livsstilen och bilen får gärna vara anpassad för att klara lite höga mittfåror. Ett vad som känns som ett medfött intresse för matlagningsprylar, knivar och råvaror gör att livsstilen till “inte helt gratis”. 

På tomten står det minst 2 grillar och det finns alltid pågående planer om vilken grill  eller rök som skall bli den nästa att pryda trädgården. I kylen finns det ett överflöd av BBQsåser, både köpta och hemmagjorda experiment. Vissa har visat sig vara starkare än f*n själv. Kryddhyllan är ersatt av ett par till bredden fulla hyllor i ett av köksskåpen. Frun i huset har infört regler kring inköp: 1 ny in, 1 gammal ut. 

Denna snittkund betalar gärna för kvalitet och god service även om notan skulle bli några procent högre än budgetalternativet. Detta gäller både vid val av kött, prylar och restaurangbesök – livet skall levas nu. (och ja, jag beskrev då samtidigt mig själv 😉

Foodies & Grillers – med detta betonar BBQmonster att det inte enbart handlar om en totalt insnöad “grillbutik” där man måste vara redan frälst. Ej heller behövs en massa förkunskaper. Detta är alltså en butik där alla är välkomna oavsett erfarenhet och kunskapsnivå. En butik där man lär av varandra (inte sällan utbyter kunder sina erfarenheter i butiken). 

Ingen stress

Många är kunderna som betonat att butiken är en bra plats att vara på. Att det finns en unik sortimentsmix presenterad i en stressfri och lugn miljö där man kan trivas. Butiken är inredd med egenhändigt byggd inredning och smyckad både vildsvin och älgtrofé. Något som gör att denna lilla butik invändigt mer påminner om en timmerstuga än om en butik.

Enligt statistik från Google stannar snittbesökaren 20 minuter och BBQmonster tar det som ett gott betyg på att folk trivs och gärna kommer hit, tittar, surrar, shoppar och myser.

 

Kaffe från grillen

Kaffet görs i Kamadon på de bästa kokbönorna – 0 kr för dig!

Som kund i butiken serveras du grillkaffe för det oslagbara priset 0 kr. Så när du får frågan om en mugg kaffe så tacka oblygt ja till erbjudandet. Det är omtalat gott kaffe som även “kaffe + mjölk + socker-drickare” dricker svart – testa! Kokkaffe innehåller väldigt lite garvsyra vilket gör att det passar även den med känslig mage.

En perfekt presentbutik åt pappa

– så beskriver många butiken. Här hittar du prylar som inte finns exakt överallt. Användbarhet, funktion och kvalitet är tre ledord för de produkter som blir en del av sortimentet. Givetvis går det att köpa presentkort.

Till många mödrar, sambos och barns lycka tillför BBQmonster en butik och ett koncept som gör det enklare att hitta en passande present till farsdag, födelsedagen och julklappar som passar män…och kvinnor, men det är svårt att vara allt för alla och många njuter av att män nu äntligen har hittat sin butik som skapar goa rysningar längs shoppingnerverna. #mancave

 

 

 

Konkurrensen finns där – såklart

Problemet med att vara konsument en bit in i 2000 talet är inte bristen på utbud av varor eller inköpsställen. Givetvis är det en utmaning för vilken butiksägare online eller fysisk att kämpa mot en prisbild som blir mer och mer kompakt och avskalad. Men på den tid som BBQmonster har existerat har det tydligt visat sig finns ett underlag av kunder som prioriterar helhetsupplevelsen av ett köp:

          Schysst pris

          Pålitliga leveranser i utsatt tid

          Kunskap att kunna hjälpa till

          Viljan att hjälpa till (inte minst!)

Som konsument kan vi välja och vraka mellan företag som i det närmsta slåss om att få sälja produkten, ibland i närhet av obefintliga marginaler. Merparten av dessa företag med en simpel affärsidé om ”drop shipment”: att vara en kanal som fångar upp köpsignaler, tar betalt och sen får produkten skickat direkt från tillverkaren till din dörr. Du kan normalt räkna med att ingen i “butiken” har rört vid, sett och då än mindre använt den produkt som du köper från dem. Detta innebär att kunskapsbiten oftast saknas. Skulle du behöva ställa en fråga, eller om du skulle behöva hjälp med låt säga din nyinköpta Kamado så kan du utgå ifrån att svaren du eventuellt får inte blir djupare än de som du själv googlat fram.

Tid att njuta

Tanken för BBQmonster är därför att stå för ett genomtänkt, användbart, funktionellt och inspirerande sortiment. Idag är det inte problem för dig som kund att hitta ”allt”. Problemet är sorteringen av ”allt” och sen välja rätt pryl, jämför gärna med hur svårt det kan vara att komma på en ”bra låt att lyssna på” när du har tillgång till all världens musik via exempelvis Spotify. – BBQmonster är gärna din DJ inom #BBQlifestyle och #FoodieLifestyle som hjälper dig hela vägen, så att du kan njuta maximalt av upplevelsen som du har skapat.

 

Välkommen!

Bosse, Grundare av BBQmonster

Följ bilen med vita taket