• Besök butiken i Ödåkra, – 557m från Väla
  • Kött för grillning & BBQ +Tips och Recept
  • Rubs by BBQmonster
  • Röka, BBQ, Grilla – lär dig grunderna

Produktkategorier

Sök produkt eller kategori

×

Varukorg

What are you looking for?

BBQmonster
BBQmonster
BBQmonster
  • Besök butiken i Ödåkra, – 557m från Väla
  • Kött för grillning & BBQ +Tips och Recept
  • Rubs by BBQmonster
  • Röka, BBQ, Grilla – lär dig grunderna
  • shopping-bag-icon 0

    Varukorg

    I korgen nu
  • offcanvas-icon

nötkött

Produktkategorier

Sök produkt / kategori

×

Varukorg

Filtrera
Hem / Produkter taggade “nötkött”

Visar alla 5 resultat

  • Beef Rub: #1 för Nöt - en vinnare på Nötkött från flank till Rostbiff Av kunder hyllad för sin djupa smaker En rub som blir en given vinnare på Nötkött. Detta är numera en klassiker som går hem i alla läger. Denna rub är en av dem som var representerade på VM i BBQ på Irland 2017. En aromatisk och tydlig rub för allt nötkött. Denna rub körs på allt från skivor av ryggbiff till Brisket. Tydligaste karaktärsdragen kommer från Svartpeppar, kummin, timjan samt salt som rökts med Hickory trä. Kummin är en fantastisk krydda som rostad över flammor ändrar karaktär från att vara en snapskrydda och brödkrydda, jämförelse med hur en kaffeböna ändrar sin doft vid rostning ligger närmast som jämförelse. Timjan är oftast förknippad med vilt men i rätt miljö blir Timjan helt underbar även på nötkött. Ramslök ger en djup smak utan att förstöra och dölja köttet. Vitlöken som används bär toner av lätt rostad vilket tar bort den annars ibland starka vitlökssmaken. Allergener: innehåller SENAP, SELLERI Om #RubsByBBQmonster #RubsByBBQmonster gör personliga kvalitetsrubs i små batcher med stor noggrannhet. Små batcher ger möjlighet att ta hänsyn till varje ingrediens.  #RubsByBBQmonster mals ut från kvarn med kvarnstenar. Grovleken anpassas efter ändamålet (styckdetaljen) som rubben är tänkt för. Oavsett vilken rub du köper kommer du att märka en klar skillnad mot andra mainstream "grillkryddor" som översvämmar marknaden. Du får här en rub som innehåller både mindre partiklar som når djupt in i köttet, såväl större partiklar vilka lättare överlever grillningen. Vilket därmed ger ytterligare en smakdimension. Dimensionen på partiklarna (strukturen) påverkar också hur du upplever smakerna. Tänk själv hur många fler smaklökar som aktiveras av en 0,5mm bit lök landar på tungan jämfört med ett pulver eller dust. Tips: köp till den ultimata stöaren i rostfritt, stora hål och tätslutande lock så håller dina rub upp till 2 år.

    Beef Rub: #1 för Nöt – en vinnare på Nötkött från flank till Rostbiff

    79,00 kr Lägg i varukorg
  • "Black & White with a sting" är rubben och kryddblandningen som föddes som en "nyårsrub" 2017. Kunder efterfrågade en kryddblandning och rub som var för de ädlare nötköttsdetaljerna såsom oxfilé, ryggbiff, entrecote och flapmeat. Mottagandet blev minst sagt succéartat och det lades ett löfte att standardisera denna kryddmix och erbjuda den året runt. Några tusen påsar senare är den fortfarande en av storsäljarna i BBQmonsters egna serie #RubsByBBQmonster . Priset är 79kr.

    Black & White with a Sting – Rub och krydda för Oxfile, Flap, Ryggbiff, Entrecote mm

    79,00 kr Lägg i varukorg
  • Brisket & Beef-ribs rub - en rub för det mäktigaste köttet kryddblandning för brisket och short-ribs Denna rub tillägnas de tuffaste köttbitarna såsom Brisket och Short-ribs - kött som kräver sina timmar i rök och lagom värme (108 grader). Detta är en avskalad variant av Nötkött #1 (art nr 10002) där örtkryddor och lök hålls till ett minimum. Istället är det en rub som ger stort utrymme för svartpeppar och till viss del även en lätt rostad vitlök samt salt rökt med hickoryträ. Tillsammans med salt av två olika slag och olika hårdhet bildas stammen. Råsocker bär fram smaken av det söta paprika pulvret, vilka tillsammans jobbar för en mörk och fin bark på brisket och beef ribs / short ribs. För att ge en lite höjd används ekologiska chiliflakes. Lägg till sellerifrön och du fick precis nu hela receptet. Brisket som nämndes är en styckdetalj som kräver sina timmar. Rätt tillagad blir det dock en upplevelse svår att slå. Tips: börja i riktigt god tid, köttet skall köras i 108-130 grader tills innertempen ligger runt 92-94 grader. Du kan utgå ifrån att en brisket med en tjocklek på 4 cm tar cirka 12 timmar. De första 60 graderna brukar gå relativt kvickt så få inte panik om den passerar 50 grader redan efter 3 timmar och 60 grader efter 4. Resten av klättringen brukar innehålla "the stall" - en tid där köttet gör sig av med inre vätska. Vätskan lägger sig på utsidan och bidrar med en "svettningseffekt", vilket innebär att köttet kyls av och ibland backar en eller ett par grader. För att få köttet ur "the stall" kan du svepa in det i alufolie eller slaktarpapper. Finns tiden råder BBQmonster dig till att köra den i mål utan "svepning". Blir den klar i förväg så låter du den vila ned till 75 grader inslagen i slaktarpapper, och därefter sätt i en ugn som är förvärmd till 75 grader (alternativt i en avsvalnad kamado, en pelletsmoker eller som alternativ i en kylväska täckt med handdukar.  Brisket kan med fördel serveras kring en temp på runt 75 grader. Allergener: innehåller SENAP och SELLERI Levereras i dubbelväggad pappåse om 1,8 dl (ca 125 gram) Om #RubsByBBQmonster #RubsByBBQmonster gör personliga kvalitetsrubs i små batcher med stor noggrannhet. #RubsByBBQmonster mals ut från kvarn med kvarnstenar. Grovleken anpassas efter ändamålet (styckdetaljen) som rubben är tänkt för. Oavsett vilken rub du köper kommer du att märka en klar skillnad mot andra mainstream "grillkryddor" som översvämmar marknaden. Du får här en rub som innehåller både mindre partiklar som når djupt in i köttet, såväl större partiklar vilka lättare överlever grillningen. Vilket därmed ger ytterligare en smakdimension. Dimensionen på partiklarna (strukturen) påverkar också hur du upplever smakerna. Tänk själv hur många fler smaklökar som aktiveras av en 0,5mm bit lök landar på tungan jämfört med ett pulver eller dust.

    Brisket & Beef-ribs rub – en rub för det mäktigaste köttet – brisket och short-ribs

    79,00 kr Lägg i varukorg
  • Kaffe rub / Coffe rub Java Beef En kryddblandning för nötkött Detta är en rub som fått växa fram under närmre ett års tid, BBQmonster placerar denna rub som en juvel i kryddhyllan. Att hitta rätt kaffe var en sak, rätt fruktighet som kan tas vidare genom fruktig chili, vidare en ancho chili som sprider sin kakao- och russinsmak, en fin svartpeppar, mild vitlök med rostad undertoner är ett måste. Rosépeppar och koriander var mer av högoddsare men satt som smäck när det hela fick rundas av med den mysiga smaken av karl-johan-svamp! Många har testat en kafferub och blivit brända, många kryddblandningar med kaffe blir beska och svåra - denna är bara fyllig. Godkänd och fullständigt accepterad av även icke kaffedrickande individer så var inte rädd för Java Beef, han blir din vän! Testa denna rub på vilken styckdetalj från nötkött du önskar men mest smaker växer fram om den får landa på en grym fettkappa som oftast går att finna på tri-tip, brisket eller pichana. Om #RubsByBBQmonster #RubsByBBQmonster gör personliga kvalitetsrubs i små batcher med stor noggrannhet.  #RubsByBBQmonster mals ut från kvarn med kvarnstenar. Grovleken anpassas efter ändamålet (styckdetaljen) som rubben är tänkt för. Oavsett vilken rub du köper kommer du att märka en klar skillnad mot andra mainstream "grillkryddor" som översvämmar marknaden. Du får här en rub som innehåller både mindre partiklar som når djupt in i köttet, såväl större partiklar vilka lättare överlever grillningen. Vilket därmed ger ytterligare en smakdimension. Dimensionen på partiklarna (strukturen) påverkar också hur du upplever smakerna. Tänk själv hur många fler smaklökar som aktiveras av en 0,5mm bit lök landar på tungan jämfört med ett pulver eller dust. Tips: köp till den ultimata stöaren i rostfritt, stora hål och tätslutande lock så håller dina rub upp till 2 år.

    Kaffe Rub / Coffe Rub – JAVA BEEF – en kryddmix för nötkött

    79,00 kr Lägg i varukorg
  • Taco kryddmix - texmex krydda för tacos och burritos - taco loco, perfekt för fredagsmyset! Med en mindre andel spiskummin för en bättre magkänsla! Trött på din trötta Taco-krydda? Trött på att rapa spiskummin 27 timmar efter du intog sista tuggan? - då har du kommit rätt! Caramaba! Här får du en kryddblandning för tacos som kan ersätta dina andra Taco kryddmix och blandningar av Tex-Mex kryddor. Du kan använda den för att rubba kött (som ex. en högrev) som du skall röka och köra pulled beef på, men du kan också använda den för vanlig nötfärs om det blir en “vanlig” taco-fredag. Ett tips är att göra en kall sås av smetana genom att skicka ner ett par teskedar av denna rub. Här finner du en film som går igenom hur du får till din Beef-Chili på grillen. De kryddor som de flesta av oss tydligast förknippar med Tex-Mex är koriander och spiskummin. I denna rub har BBQmonster hållit ned på mängden spiskummin något. Detta då det enligt många stories i butiken finns flera anledningar att misstänka att vi är många som får en mage som ballar ur av just spiskummin (där vi istället beskyller “hettan” från chili, inte minst vid intag av indisk mat…). Chili finns här gott om i denna heta rub men den är gjort för att vara god – inte stark. Komplett innehållsförteckning: salt, socker, svartpeppar, paprika x3, chili x3, vitlök, gul lök, ramslök, tomat, chipotle, oregano, spiskummin, koriander, Salt rökt med hickoryträ. Kan innehålla spår av SENAP, SELLERI Om #RubsByBBQmonster #RubsByBBQmonster gör personliga kvalitetsrubs i små batcher med stor noggrannhet.  #RubsByBBQmonster mals ut från kvarn med kvarnstenar. Grovleken anpassas efter ändamålet (styckdetaljen) som rubben är tänkt för. Oavsett vilken rub du köper kommer du att märka en klar skillnad mot andra mainstream "grillkryddor" som översvämmar marknaden. Du får här en rub som innehåller både mindre partiklar som når djupt in i köttet, såväl större partiklar vilka lättare överlever grillningen. Vilket därmed ger ytterligare en smakdimension. Dimensionen på partiklarna (strukturen) påverkar också hur du upplever smakerna. Tänk själv hur många fler smaklökar som aktiveras av en 0,5mm bit lök landar på tungan jämfört med ett pulver eller dust. Kryddmixen kommer i en miljöriktig papperspåse med dubbla väggar. I påsen finns det 1.8 dl kryddblandning vilket ger en snittvikt på ca 125 gram. Tips: köp till den ultimata stöaren i rostfritt, stora hål och tätslutande lock så håller dina rub upp till 2 år.

    Taco kryddmix – texmex krydda för tacos och burritos – taco loco!

    79,00 kr Lägg i varukorg

Den som söker skall finna…

×

Produktkategorier

  • BBQmonster Webshop
  • Om ett BBQmonster & en Foodie Lifestyle
  • Skriv upp dig för BBQmonsters Info- och Inspirationsbrev
#BBQisTheAnswer #BBQLifestyle #KryddaGrillaDukaNjut

Produktkategorier

Sök produkt / kategori

×

Varukorg