Kryddor & Örter i glasburk med stor öppning – Salvia – gör din egen kryddbar

39,00 kr

,

Salvia

Kryddor i glasburk med stor öppning, här Salvia.

En krydda att använda om du vill bygga upp din egen kryddbar från grunden genom att använda örter, kryddor och salter.

Salvia är kanske inte vår mest vanliga kryddört men BBQmonster tycker den borde få ett större utrymme i rubs och kryddblandningar. Kryddörten Salvia är utmärkt för fett kött då smaken kommer fram bäst med fett som en smakbärare. En provsmakning av den torra kryddörten känns aningen sträv och ibland även något besk (åt rosmarin men utan tallbarrssmak). Ett klassiskt recept för kryddsmör att stoppa innanför skinnet på kalkon är att mixa samman smör och salvia. Till skillnad från många andra örter är salvia tålig och klarar mer varme och hetta utan att ”försvinna”, detta då kryddörten är en relativt stabbig art med mycket substans.

Kryddan säljs i glasburk med stor öppning och tätsittande lock av metall.

Innehållet säljs på Volym. Burken rymmer 150 ml (1.5 dl) och vikten varierar från ört till ört och krydda till krydda, se ungefärlig vikt i tabellen nedan.

I samma typ av glasburk (150ml)  kan du bland annat köpa följande kryddor / örter för att bygga upp din egna kryddbar:

  • Rökt paprika (pulveriserad) 75 gram
  • Tellicherry Svartpeppar 75 gram
  • Fänkål 65 gram
  • Salvia 30 gram
  • Chiliflakes 55 gram
  • Ramslök 15 gram
  • Vitlöksflakes 55 gram
  • Koriander 55 gram
  • Ingefära 60 gram
  • Oregano 15 gram
  • Kummin 70 gram
  • Söt Paprika (pulveriserad) 75 gram
  • Bockhornsklöver 115 gram
  • Grönpeppar 45 gram

Dessa kryddor och örter använder BBQmonster vid framställning av rubs till serien #RubsByBBQmonster

Vikt 0,25 kg
Dimensioner 6 × 6 × 9 cm

Du kanske också gillar …

Varukorg
Salvia är kanske inte vår mest vanliga kryddört men BBQmonster tycker den borde få ett större utrymme i rubs och kryddblandningar. Kryddörten Salvia är utmärkt för fett kött då smaken kommer fram bäst med fett som en smakbärare. En provsmakning av den torra kryddörten känns aningen sträv och ibland även något besk (åt rosmarin men utan tallbarrssmak). Ett klassiskt recept för kryddsmör att stoppa innanför skinnet på kalkon är att mixa samman smör och salvia. Till skillnad från många andra örter är salvia tålig och klarar mer varme och hetta utan att "försvinna", detta då kryddörten är en relativt stabbig art med mycket substans.Kryddor & Örter i glasburk med stor öppning – Salvia – gör din egen kryddbar
39,00 kr
Rulla till toppen