Saltspruta
Marinadinjektor
Marinadspruta
– rostfri injektor med två nålar
En mycket rejäl Saltspruta eller som du så vill – marinadinjektor / marinadspruta. Ett välbyggt proffsinstrument som tar din kryddning till en ny nivå. Tillverkat i rostfritt stål, kommer med två olika nålar (hela 15cm långa) samt extra silikonpackningar som reservdelar.
Tack vare två olika nålar ökar användningsområdena. Nålen med många små hål sprider salt och sockerlösningar snyggt utan en massa hål. Nålen med det grövre hålet fungerar för att injicera grövre lösningar med exempelvis krossade pepparkorn och chiliflakes.
Att lägga kött och fågel i en saltlake kommer aldrig ta saltningen hela vägen till kärnan på mindre än en vecka (om vi pratar om en köttbit om över 10 cm i diameter). Man brukar säga att en tunn lösning når ett par cm på ett dygn. Genom att använda en saltspruta kan du få din kalkon, julskinka, pulled-pork-karré, bacon, stek eller fågel genomsaltad eller genomkryddad på ett kick.
När du saltar kött, framförallt griskött och vilt rekommenderas du använda NITRITSALT – det köper du här.
Tips för familjefriden
Ta med i beräkningen att med vätska injicerad i köttet så ökar köttets vikt. Ökad vikt innebär längre tillagningstid.
En del i grundutrustningen
En rejäl saltspruta borde ingå i varje persons grundutrustning för lyckad och inte minst varierad BBQ. Testa olika vätskor, sprit, vin, läsk, juice, öl eller vatten – se hur det påverkar smak och konsistens.
Detta paket ger dig:
- rostfritt solitt material
- två olika nålar medföljer
- solidpackning i silikon (kan inte rulla av från pistongen)
- silikonpackning och skruvfattning på båda nålarna
- extra packningar till nålarna medföljer
Mått och fakta
Total längd utfällt läge, inklusive nål: 41cm
Längd på nålar: 15cm
Grovlek på nålar: 6mm
Innerdiameter grova nålen: 4mm
Håldiameter saltnålen: 1,5mm
Vikt totalt 270 gram
När du hanterar kött och fisk är denna 60cm x 40 cm stora bricka i aluminium ett helt perfekt tillbehör:
Tips på hur du röker kött hittar du här
Tips på hur du saltar kött hittar du här