• Kategorier och sortiment
  • Varukorg
  • Kassa
  • Kött för grillning & BBQ
  • BBQ – lär dig grunderna
  • Rubs by BBQmonster
  • Besök butiken i Ödåkra

What are you looking for?

BBQmonster
BBQmonster
BBQmonster
  • Kategorier och sortiment
  • Varukorg
  • Kassa
  • Kött för grillning & BBQ
  • BBQ – lär dig grunderna
  • Rubs by BBQmonster
  • Besök butiken i Ödåkra
  • Shopping Bag Custom Icon 0

    Varukorg

    I korgen nu
  • Offcanvas Menu Custom Icon

stekbord för kamado joe

Hem / Produkter märkta ”stekbord för kamado joe”

Visar alla 3 resultat

  • Smältkupa / täckande lock för BBQmonster Stekbord - perfekt utsmält ost varje gång! Vad är bättre än en burger cloche? Jo, ett helt jävla lock som täcker hela stekbordet (34cm x 32cm). Med denna gigantiska smältkupa behöver du inte stressa med osten och riskera få dina smashburgers "over done"  - släng helt enkelt på en tjock skiva cheddarost på varje burgare när de är på gränsen till klara och lägg över locket - voila! Done. BBQMonster bad smeden göra ett lätt lock, ett rejält handtag som rymmer även en manshand med en tjock värmetålig handske på näven, ut kom: Lock av aluminium med bockade kanter för att omfamna 34 x 32 cm stekbord Handtag i rostfritt med utskuren logo "BBQmonster" med gott om plats Detta lock som alltså agerar burger cloche och smältkupa passar både BBQmonster stekbord version 1.o (4cm hög kant) samt senast 2.0 (6cm hög kant). Skötsel Diska alltid för hand om du vill slippa missfärgningar på aluminiumet. Hett vatten och diskmedel gör jobbet. Smash burgers Smashburgers är inte längre en trend utan är numera standard för att göra fina burgare på bra färs. För att lyckas med en fin smashad burgare så behöver du bra färs, gärna av högrev, gärna av grainfed blackangus, och en fetthalt som närmar sig 20% (det finns såklart i butiken ;)). Därefter behöver du en värmekälla som ger dig runt 300 grader (BBQMonster rekommenderar kolen av Björk/EK) samt ett stekbord likt detta. Salta och peppra färsen (eller använd Burgerkung mixen)när du försiktigt lagt ut den som en två cm tjock matta. Tryck med dina rena (!) fingertoppar ner salt och svartpeppar i färsen, detta utan att förstöra "köttsträngarna".  Forma ut bollar i en vikt som motsvarar den storlek du önskar på burgarna, många gör hellre fler små burgare än en feting (då får man mer av den goda smått brända utsidan!).  Låt stekbordet vara med över kolen redan från början när du tänder, då blir det ordentligt uppvärmt och du minskar risken för att stålet slår sig. När tempen i din grill passerar 300 grader så tar du fram dina bollar (rätt bollar) och lägger dem på stekbordet. Mät gärna ytan på stekbordet med ir-termometern och se till att ytan levererar mellan 250 och 290 grader. Börja med en, när det fräst och bubblat ut lite fett från bollen så tar du fram din "smasher" och ger köttet ett jämnt och lagom hårt tryck för att pressa ut köttbollen till en burgare i den tjocklek du önskar. Lägg på nästa boll och pressa ut den, repetera. Eftersom att du har köpt en väldigt bra färs så kommer burgaren att gå att vända väldigt enkelt med hjälp av en klassisk turner. Vänd burgarna i samma ordning som du la på dem på stekbordet. Grattis - du har nu smashat dina första burgare och du kommer aldrig återgå till någon annan tillagningsform.

    Smältkupa / täckande lock för BBQmonster Stekbord – perfekt utsmält ost varje gång!

    499,00 kr Lägg i varukorg
  • Stekbord 2.0 / BBQmonster - 5,5 kg kolstål perfekt för smash burgers - för 47cm grillar / kamados och uppåt Detta stekbord i kolstål passar perfekt i Kamados och grillar i storlek 47cm och uppåt.  Storleken gör att det kan cirkulera tillräckligt med luft runt och lämpar sig även för klassiska klotgrillar (likt 57:an). Lägg till BBQmonsters rostfria Smasher och du har ett smash burger kit som kommer ge dig många goa smashade burgare! Version 2.0 har fått en 2cm högre kant för att fungera ännu bättre när du fräser och bryner grönsaker etc. (du kan nu vispa runt rejält med din stora grillspade utan att tappa ut hälften över glöden). BBQMonster tröttnade på upputsade (för hur länge är ett stekbord skinande rent?) och snuskigt dyra stekbord och kontaktade ett lokalt företag och bad om ett stekbord i kolstål som levde upp till följande kriterier: Kolstål - för bästa värmeledningsförmåga Maximerad storlek för en 47cm kamado (kamado joe classic, BGE large mfl) Kraftigt stål för att kunna få vätska att avdunsta snabbt Höga kanter på tre av sidorna för att fånga fett och underlätta flippandet En utskuren logo för att visa var det kommer ifrån Ut från "smen" kom ett hundratal produkter och där stekbordet i sig vägde in sig på en stabil matchvikt på drygt 5.5kg och måtten 34cm x 32 cm med en 6cm hög kant och ett gods som är 6mm tjockt. More is more Ju grövre gods desto mer energi kan lagras i metallen. När du lägger på en bit kött kommer energi (värme) stjälas från godset. Är godset för tunt blir det snabbt kallt och du får inte den önskade karamelliserade ytan utan köttets yta blir snarare lätt kokt under en kort tid. Grovt kolstål likt detta kan ackumulera mycket värme och ger ett högre värmeanslag mot livsmedlet detta oavsett om vi pratar om ett stekbord eller stekpanna i gjutjärn. Första användningen Diska stekbordet noga med diskmedel (det är första och sista gången du gör det!). Torka torrt och smörj därefter in med en matolja (raps- eller majsolja). Lägg in järnet direkt efter du tänt kolen eller satt igång brännarna. Stekbordet kommer ganska omedelbart gå från silverfärgat till brunt och därefter mörkna för varje användning. Skötsel Skrapa alltid rent efter du har använt det. Låt det ligga kvar på eftervärmen (offra kolen) och när det svalnat diskar du det i kallt vatten och torkar torrt med papper eller handduk som du inte bryr dig så mycket om... Scrolla nedåt för den fulla instruktionen kring instekning av kolstål och skötsel Smash burgers Smashburgers är inte längre en trend utan är numera standard för att göra fina burgare på bra färs. För att lyckas med en fin smashad burgare så behöver du bra färs, gärna av högrev, gärna av grainfed blackangus, och en fetthalt som närmar sig 20% (det finns såklart i butiken ;)). Därefter behöver du en värmekälla som ger dig runt 300 grader (BBQMonster rekommenderar kolen av Björk/EK) samt ett stekbord likt detta. Salta och peppra färsen (eller använd Burgerkung mixen)när du försiktigt lagt ut den som en två cm tjock matta. Tryck med dina rena (!) fingertoppar ner salt och svartpeppar i färsen, detta utan att förstöra "köttsträngarna".  Forma ut bollar i en vikt som motsvarar den storlek du önskar på burgarna, många gör hellre fler små burgare än en feting (då får man mer av den goda smått brända utsidan!).  Låt stekbordet vara med över kolen redan från början när du tänder, då blir det ordentligt uppvärmt och du minskar risken för att stålet slår sig. När tempen passerar 300 grader så tar du fram dina bollar (rätt bollar) och lägger dem på stekbordet. Börja med en, när det fräst och bubblat ut lite fett från bollen så tar du fram din "smasher" och ger köttet ett jämnt och lagom hårt tryck för att pressa ut köttbollen till en burgare i den tjocklek du önskar. Lägg på nästa boll och pressa ut den, repetera. Eftersom att du har köpt en väldigt bra färs så kommer burgaren att gå att vända väldigt enkelt med hjälp av en klassisk turner. Vänd burgarna i samma ordning som du la på dem på stekbordet. Grattis - du har nu smashat dina första burgare och du kommer aldrig återgå till någon annan tillagningsform.

    Stekbord 2.0 / BBQmonster – 5,5 kg kolstål perfekt för smash burgers – för 47cm grillar / kamados och uppåt

    999,00 kr Lägg i varukorg
  • Stekbord XL / BBQmonster - 10 kg kolstål perfekt för smash burgers - för gasolgrillar och större kolgrillar / kamados Sedan tidigare har BBQmonster sålt massvis av stekbord för Kamados och grillar i storlek runt 47cm  - här kommer XL stekbordet som passar dig med en gasolgrill eller en större kolgrill / kamado. Detta XL stekbord från BBQmonster har en bredd på 50cm och ett djup på 40cm. Här gör du med enkelhet 9 stycken 90 grams burgare på en och samma gång! Kanten runt om är hela 5cm hög för att fungera ännu bättre när du fräser och bryner grönsaker etc.  Passar detta XL-bord din grill? I en gasolgrill behöver du bara säkerställa att stekbordet ryms (50x40cm), men när du väljer storlek på stekbord för en kolgrill eller kamado så behöver du säkerställa att det kan cirkulera tillräckligt med luft runt om stekbordet (annars kan du inte maxa temperaturen). Mät därför ytan noga och se till att max 80% av ytan är täckt när stekbordet är placerat i grillen. Om detta stekbord är för stort så hittar du den 34x32 cm stora modellen här.  Lägg till BBQmonsters rostfria Smasher och du har ett smash burger kit som kommer ge dig många goa smashade burgare!  BBQMonster tröttnade på upputsade (för hur länge är ett stekbord skinande rent?) och snuskigt dyra stekbord och kontaktade ett lokalt företag och bad om ett stekbord i kolstål som levde upp till följande kriterier: Kolstål - för bästa värmeledningsförmåga Maximerad storlek  Kraftigt stål för att kunna få vätska att avdunsta snabbt Höga kanter på tre av sidorna för att fånga fett och underlätta flippandet En utskuren logo för att visa var det kommer ifrån Ut från "smen" kom ett hundratal produkter och där stekbordet i sig vägde in sig på en stabil matchvikt på ca 10 kg och måtten 50cm x 40 cm med en 5cm hög kant och ett gods som är 6mm tjockt.
    6%

    Stekbord XL / BBQmonster made in Sweden – 10 kg kolstål för smash burgers – för gasolgrillar och större kolgrillar

    1699,00 kr 1599,00 kr Lägg i varukorg
×
  • Kategorier och sortiment
  • Varukorg
  • Kassa
  • Kött för grillning & BBQ
  • BBQ – lär dig grunderna
  • Rubs by BBQmonster
  • Besök butiken i Ödåkra
info@bbqmonster.se tfn:042-BBQ 001 (endast för kunder, ej telemarketing eller försäljning!)