• Kategorier och sortiment
  • Varukorg
  • Kassa
  • Kött för grillning & BBQ
  • BBQ – lär dig grunderna
  • Rubs by BBQmonster
  • Besök butiken i Ödåkra

What are you looking for?

BBQmonster
BBQmonster
BBQmonster
  • Kategorier och sortiment
  • Varukorg
  • Kassa
  • Kött för grillning & BBQ
  • BBQ – lär dig grunderna
  • Rubs by BBQmonster
  • Besök butiken i Ödåkra
  • Shopping Bag Custom Icon 0

    Varukorg

    I korgen nu
  • Offcanvas Menu Custom Icon

bbq trä

Hem / Produkter märkta ”bbq trä”

Visar alla 12 resultat

  • 10kg Hickory chunks - Rökträ - Rökved - perfekt för brisket och short-ribs Chunks är beskrivning av en knappt knytnävsstor träbit - en vedklabb sågad i ungefär 4 bitar och kluven 1 eller 2 gånger. Fördelen med chunks före wood chips och rökspån är att en trä-chunk inte brinner upp medans du stänger locket och tar en sipp av ölen, - detta trä kan producera rök under ett par timmar eller mer. Om du är ute efter att röka köttet och köra low & slow är det utan tvekan denna storlek du bör välja. Sikta på att tillföra rök under åtminstone de tre första timmarna. Det är då som köttet är som mest mottagligt för rök. Faktum är att det framför allt är när köttet är riktigt kallt (eller fruset) som mest rökpartiklar fastnar på ytan (testa till exempel att röka lax frusen!). När köttet blir torrt på ytan slutar köttet till stor del att ta emot röken. Det är i detta läget som det kan vara aktuellt att använda en sprayflaska för "slather" (se denna artikel) HICKORY, amerikansk,  är ett träslag som ger en kraftfull doft och smak. Hickory tillhör släktet “valnötter”. För många är Hickory trä det ultimata att använda till nötkött, – inte minst för Brisket och Shortribs. Testa även att blanda ut det med andra träslag som exempelvis Pecan eller Äpple – det är så du lär dig vad du gillar bäst. Detta är ett storpack av hickory chunks - 10kg som kommer packat i papplåda. Om att använda trä för att skapa rök: Blött trä släcker delvis glöden från kolen och skapar oftast en smutsigare rök. Målet när du tillför rökträ är att skapa en fullständig förbränning där röken är klar och fin, inte tjock och mullrande. Thin blue smoke pratar det stora landet i väster om och även om det inte alltid är blå rök som lämnar skorstenen så kan du ha det i bakhuvudet: mörk rök är dåligt, vit rök är bättre men inte bra, ljus eller blåskimrande rök är frisk rök och ger bäst smak och doft. Om du upplever att röken inte är ljus kan du testa att öppna spjällen något mer och på så sätt förbättra förbränningen. Var dock noggrann med att se till att temperaturen inte rusar iväg. När du kör low & slow kan det vara idé att sprida ut 3-6 chunks över kolen så att rök tillförs under hela sessionen, börja med att lägga den minsta biten (eventuellt kluven till stickor) direkt där du tänt kolen, på så sätt startar rökutvecklingen med en gång. Kom ihåg: Torrt trä, med eller utan bark Använd bara trä som du gillar doften från Ljus, klar rök (öka luftflödet om det behövs)

    10kg Hickory chunks – Rökträ – Rökved – perfekt för brisket och short-ribs

    850,00 kr Lägg i varukorg
  • Chunks - Apelsin - Rökträ - Rökved - perfekt för gris, veg, fågel och fisk Apelsin trä som smokewood - Chunks är beskrivning av en knappt knytnävsstor träbit - en vedklabb sågad i ungefär 4 bitar och kluven 1 eller 2 gånger. Fördelen med chunks före wood chips och rökspån är att en trä-chunk inte brinner upp medans du stänger locket och tar en sipp av ölen, - detta trä kan producera rök under ett par timmar eller mer. Detta är apelsin chunks (rökträ av apelsin eller smokewood av apelsinträd) som till ca största del är avbarkat. Barken skadar inte men väger mindre och skapar inte lika mycket rök och smak, varför många föredrag trä med stor del avbarkat. Vissa rykten säger att att Ozzy Osbourne inspirerades av detta när han spelade in låten "bark at the moon" (nä nu skojar vi). Om du är ute efter att röka köttet och köra low & slow är det utan tvekan denna storlek du bör välja. Sikta på att tillföra rök under åtminstone de tre första timmarna. Det är då som köttet är som mest mottagligt för rök. Faktum är att det framför allt är när köttet är riktigt kallt (eller fruset) som mest rökpartiklar fastnar på ytan (testa till exempel att röka lax frusen!). När köttet blir torrt på ytan slutar köttet till stor del att ta emot röken. Det är i detta läget som det kan vara aktuellt att använda en sprayflaska för "slather" (se denna artikel) Apelsin, är relativt nytt som rökträ och rökved. Doften är inte citrus så som man kanske kan inbilla sig men det är en mjuk "rund" och behaglig rök som definitivt inte gör ont någonstans. Levereras i en fullpackad pappåse om 6liter (vikt varierar beroende på träslag men ca 1,9kg för detta träslag) Om att använda trä för att skapa rök: Blött trä släcker delvis glöden från kolen och skapar oftast en smutsigare rök. Målet när du tillför rökträ är att skapa en fullständig förbränning där röken är klar och fin, inte tjock och mullrande. Thin blue smoke pratar det stora landet i väster om och även om det inte alltid är blå rök som lämnar skorstenen så kan du ha det i bakhuvudet: mörk rök är dåligt, vit rök är bättre men inte bra, ljus eller blåskimrande rök är frisk rök och ger bäst smak och doft. Om du upplever att röken inte är ljus kan du testa att öppna spjällen något mer och på så sätt förbättra förbränningen. Var dock noggrann med att se till att temperaturen inte rusar iväg. När du kör low & slow kan det vara idé att sprida ut 3-6 chunks över kolen så att rök tillförs under hela sessionen, börja med att lägga den minsta biten (eventuellt kluven till stickor) direkt där du tänt kolen, på så sätt startar rökutvecklingen med en gång. Kom ihåg: Torrt trä, med eller utan bark Använd bara trä som du gillar doften från Ljus, klar rök (öka luftflödet om det behövs)

    Chunks – Apelsin – Rökträ – Rökved – perfekt för gris, veg, fågel och fisk

    149,00 kr Lägg i varukorg
  • Chunks - Äpple - Rökträ - Rökved Chunks är beskrivning av en knappt knytnävsstor träbit - en vedklabb sågad i ungefär 4 bitar och kluven 1 eller 2 gånger. Fördelen med chunks före wood chips och rökspån är att en trä-chunk inte brinner upp medans du stänger locket och tar en sipp av ölen, - detta trä kan producera rök under ett par timmar eller mer. Detta är äpple chunks (rökträ av äpple eller rökträ av äpple) som till ca 80% är avbarkat. Barken skadar inte men väger mindre och skapar inte lika mycket rök och smak, varför många föredrag trä med stor del avbarkat. Vissa rykten säger att att Ozzy Osbourne inspirerades av detta när han spelade in låten "bark at the moon" (nä nu skojar vi). Om du är ute efter att röka köttet och köra low & slow är det utan tvekan denna storlek du bör välja. Sikta på att tillföra rök under åtminstone de tre första timmarna. Det är då som köttet är som mest mottagligt för rök. Faktum är att det framför allt är när köttet är riktigt kallt (eller fruset) som mest rökpartiklar fastnar på ytan (testa till exempel att röka lax frusen!). När köttet blir torrt på ytan slutar köttet till stor del att ta emot röken. Det är i detta läget som det kan vara aktuellt att använda en sprayflaska för "slather" (se denna artikel) ÄPPLE, är mångas favorit, inte minst för griskött. En anledning till att många uppskattar röken från äppleträ är sannolikt beroende på den behagliga, lätt söta och ändå friska tonen. Till julskinkan känns äppleträ på kolen lika givet som snaps till sillen. Levereras i en fullpackad pappåse om 6liter (vikt varierar beroende på träslag men ca 1,8kg) Om att använda trä för att skapa rök: Blött trä släcker delvis glöden från kolen och skapar oftast en smutsigare rök. Målet när du tillför rökträ är att skapa en fullständig förbränning där röken är klar och fin, inte tjock och mullrande. Thin blue smoke pratar det stora landet i väster om och även om det inte alltid är blå rök som lämnar skorstenen så kan du ha det i bakhuvudet: mörk rök är dåligt, vit rök är bättre men inte bra, ljus eller blåskimrande rök är frisk rök och ger bäst smak och doft. Om du upplever att röken inte är ljus kan du testa att öppna spjällen något mer och på så sätt förbättra förbränningen. Var dock noggrann med att se till att temperaturen inte rusar iväg. När du kör low & slow kan det vara idé att sprida ut 3-6 chunks över kolen så att rök tillförs under hela sessionen, börja med att lägga den minsta biten (eventuellt kluven till stickor) direkt där du tänt kolen, på så sätt startar rökutvecklingen med en gång. Kom ihåg: Torrt trä, med eller utan bark Använd bara trä som du gillar doften från Ljus, klar rök (öka luftflödet om det behövs)

    Chunks – Äpple – Rökträ – Rökved – perfekt för ribs och pulled pork

    149,00 kr Lägg i varukorg
  • Chunks av ekträ EK passar till det mesta och kan med fördel används till nötkött men även lax och inte minst JULSKINKA! Ekrökt julskinka är gryyymt gott!

    Chunks – EK – Rökträ – Rökved perfekt för Julskinkan

    149,00 kr Lägg i varukorg
  • Chunks – Hickory – Rökträ – Rökved

    179,00 kr Lägg i varukorg
  • Chunks – Körsbär – Rökträ – Rökved

    149,00 kr Lägg i varukorg
  • Chunks – Mesquite – Rökträ – Rökved

    149,00 kr Lägg i varukorg
  • Chunks – Pecan – Rökträ – Rökved

    149,00 kr Lägg i varukorg
  • 10kg Chunks - Äpple - Rökträ - Rökved Chunks är beskrivning av en knappt knytnävsstor träbit - en vedklabb sågad i ungefär 4 bitar och kluven 1 eller 2 gånger. Fördelen med chunks före wood chips och rökspån är att en trä-chunk inte brinner upp medans du stänger locket och tar en sipp av ölen, - detta trä kan producera rök under ett par timmar eller mer. Detta är äpple chunks (rökträ av äpple eller rökträ av äpple) som till ca 80% är avbarkat. Barken skadar inte men väger mindre och skapar inte lika mycket rök och smak, varför många föredrag trä med stor del avbarkat. Vissa rykten säger att att Ozzy Osbourne inspirerades av detta när han spelade in låten "bark at the moon" (nä nu skojar vi). Om du är ute efter att röka köttet och köra low & slow är det utan tvekan denna storlek du bör välja. Sikta på att tillföra rök under åtminstone de tre första timmarna. Det är då som köttet är som mest mottagligt för rök. Faktum är att det framför allt är när köttet är riktigt kallt (eller fruset) som mest rökpartiklar fastnar på ytan (testa till exempel att röka lax frusen!). När köttet blir torrt på ytan slutar köttet till stor del att ta emot röken. Det är i detta läget som det kan vara aktuellt att använda en sprayflaska för "slather" (se denna artikel) ÄPPLE, är mångas favorit, inte minst för griskött. En anledning till att många uppskattar röken från äppleträ är sannolikt beroende på den behagliga, lätt söta och ändå friska tonen. Till julskinkan känns äppleträ på kolen lika givet som snaps till sillen. Levereras i en fullpackad 32-liters papplåda med vikt på 10kg. Om att använda trä för att skapa rök: Blött trä släcker delvis glöden från kolen och skapar oftast en smutsigare rök. Målet när du tillför rökträ är att skapa en fullständig förbränning där röken är klar och fin, inte tjock och mullrande. Thin blue smoke pratar det stora landet i väster om och även om det inte alltid är blå rök som lämnar skorstenen så kan du ha det i bakhuvudet: mörk rök är dåligt, vit rök är bättre men inte bra, ljus eller blåskimrande rök är frisk rök och ger bäst smak och doft. Om du upplever att röken inte är ljus kan du testa att öppna spjällen något mer och på så sätt förbättra förbränningen. Var dock noggrann med att se till att temperaturen inte rusar iväg. När du kör low & slow kan det vara idé att sprida ut 3-6 chunks över kolen så att rök tillförs under hela sessionen, börja med att lägga den minsta biten (eventuellt kluven till stickor) direkt där du tänt kolen, på så sätt startar rökutvecklingen med en gång. Kom ihåg: Torrt trä, med eller utan bark Använd bara trä som du gillar doften från Ljus, klar rök (öka luftflödet om det behövs)
    13%

    Storpack: 10kg Chunks – Äpple – Rökträ – Rökved – perfekt för ribs och pulled pork

    799,00 kr 699,00 kr Lägg i varukorg
  • Torr ekved, smoker wood 29cm lång rökved i säck om ca 11kg - perfekt allround trä även för mysbrasan Äntligen torr ekved som är kluven i lagom stora klabbar för att passa både din offset smoker och din mysbrasa där hemma. Finns det något som luktar lika gott som torr ekved? (ja svarar många, - men det finns inte mycket som luktar bättre!). Bara att ställa en säck med ekträ innanför dörren får tankarna att gå till timmerstugor och cowboys som nyss bredsladdad in hästen på uppställningsplatsen och som med bestämda steg vankar fram till bardisken och beställer en kentucky straight bourbon... Om du är ute efter att röka köttet och köra low & slow i en smoker är detta utan tvekan den storlek du bör välja. Sikta på att tillföra rök under åtminstone de tre första timmarna. Det är då som köttet är som mest mottagligt för rök. Faktum är att det framför allt är när köttet är riktigt kallt (eller fruset) som mest rökpartiklar fastnar på ytan (testa till exempel att röka lax frusen!). När köttet blir torrt på ytan slutar köttet till stor del att ta emot röken. Det är i detta läget som det kan vara aktuellt att använda en sprayflaska för "slather" (se denna artikel) EK, är mångas favorit, inte minst som en allround för både gris och nötkött. Robust smak men ändå mjuk och fin. Levereras i en fullpackad 32-liters papplåda med vikt på 10kg. Om att använda trä för att skapa rök: Blött trä släcker delvis glöden från kolen och skapar oftast en smutsigare rök. Målet när du tillför rökträ är att skapa en fullständig förbränning där röken är klar och fin, inte tjock och mullrande. Thin blue smoke pratar det stora landet i väster om och även om det inte alltid är blå rök som lämnar skorstenen så kan du ha det i bakhuvudet: mörk rök är dåligt, vit rök är bättre men inte bra, ljus eller blåskimrande rök är frisk rök och ger bäst smak och doft. Om du upplever att röken inte är ljus kan du testa att öppna spjällen något mer och på så sätt förbättra förbränningen. Var dock noggrann med att se till att temperaturen inte rusar iväg.  Kom ihåg: Torrt trä, med eller utan bark Använd bara trä som du gillar doften från Ljus, klar rök (öka luftflödet om det behövs)

    Torr ekved, smoker wood, 25cm lång rökved i säck om ca 7kg – perfekt även för pizzaugnen och mysbrasan

    149,00 kr Lägg i varukorg
  • Yxa - perfekt för att klyva woodchunks och rökved till mindre stickor Med baksidan krossar du enkelt kolbitar som är för stora  Stark, vass och smidig yxa som gör sig perfekt i din grillhörna! Det omvända problemet kallar BBQMonster det när kolbitarna är FÖR stora! Yepp - sånt som händer med bra kol...denna yxa har en trubbig baksida som du kan ha för att krossa binchotan kol eller quebracho blanco kol till mindre bitar när du så önskar. Med denna vassa yxa klyver du enkelt chunks och rökved till mindre bitar.  Chunks är beskrivning av en knappt knytnävsstor träbit - en vedklabb sågad i ungefär 4 bitar och kluven 1 eller 2 gånger. Fördelen med chunks före wood chips och rökspån är att en trä-chunk inte brinner upp medans du stänger locket och tar en sipp av ölen. För stora bitar trä kan dock vara svåra att skapa en bra rök med. Bra rök är en klar rök som inte går åt brunt...genom att mata den inledande svaga glöden med mindre bitar trä så ökar du chansen att röken håller sig "frisk". Specifikation Vikt: ca 0,5kg Längd: 28cm  Huvudet på yxan har måtten: 8cm x8cm Yxan kommer med en slida för att skydda eggen, fingrar och för att kunna hänga den i skärpet eller på en ryggsäck. Om att använda trä för att skapa rök: Blött trä släcker delvis glöden från kolen och skapar oftast en smutsigare rök. Målet när du tillför rökträ är att skapa en fullständig förbränning där röken är klar och fin, inte tjock och mullrande. Thin blue smoke pratar det stora landet i väster om och även om det inte alltid är blå rök som lämnar skorstenen så kan du ha det i bakhuvudet: mörk rök är dåligt, vit rök är bättre men inte bra, ljus eller blåskimrande rök är frisk rök och ger bäst smak och doft. Om du upplever att röken inte är ljus kan du testa att öppna spjällen något mer och på så sätt förbättra förbränningen. Var dock noggrann med att se till att temperaturen inte rusar iväg. När du kör low & slow kan det vara idé att sprida ut 3-6 chunks över kolen så att rök tillförs under hela sessionen, börja med att lägga den minsta biten (eventuellt kluven till stickor) direkt där du tänt kolen, på så sätt startar rökutvecklingen med en gång. Kom ihåg: Torrt trä, med eller utan bark Använd bara trä som du gillar doften från Ljus, klar rök (öka luftflödet om det behövs)

    Yxa – perfekt för att klyva rökved till stickor och slå sönder kol till mindre bitar

    499,00 kr Lägg i varukorg
  • Yxa L - perfekt för att klyva woodchunks och rökved till mindre stickor Med baksidan krossar du enkelt kolbitar som är för stora Stark, vass och smidig yxa som gör sig perfekt i din grillhörna! Det omvända problemet kallar BBQMonster det när kolbitarna är FÖR stora! Yepp - sånt som händer med bra kol...denna yxa har en trubbig baksida som du kan ha för att krossa binchotan kol eller quebracho blanco kol till mindre bitar när du så önskar. Med denna vassa yxa klyver du enkelt chunks och rökved till mindre bitar.  Chunks är beskrivning av en knappt knytnävsstor träbit - en vedklabb sågad i ungefär 4 bitar och kluven 1 eller 2 gånger. Fördelen med chunks före wood chips och rökspån är att en trä-chunk inte brinner upp medans du stänger locket och tar en sipp av ölen. För stora bitar trä kan dock vara svåra att skapa en bra rök med. Bra rök är en klar rök som inte går åt brunt...genom att mata den inledande svaga glöden med mindre bitar trä så ökar du chansen att röken håller sig "frisk". Specifikation Vikt: ca 0,7kg Längd: 38cm Huvudet på yxan har måtten: 14cm x9cm Yxan kommer med en slida för att skydda eggen, fingrar och för att kunna hänga den i skärpet eller på en ryggsäck. Om att använda trä för att skapa rök: Blött trä släcker delvis glöden från kolen och skapar oftast en smutsigare rök. Målet när du tillför rökträ är att skapa en fullständig förbränning där röken är klar och fin, inte tjock och mullrande. Thin blue smoke pratar det stora landet i väster om och även om det inte alltid är blå rök som lämnar skorstenen så kan du ha det i bakhuvudet: mörk rök är dåligt, vit rök är bättre men inte bra, ljus eller blåskimrande rök är frisk rök och ger bäst smak och doft. Om du upplever att röken inte är ljus kan du testa att öppna spjällen något mer och på så sätt förbättra förbränningen. Var dock noggrann med att se till att temperaturen inte rusar iväg. När du kör low & slow kan det vara idé att sprida ut 3-6 chunks över kolen så att rök tillförs under hela sessionen, börja med att lägga den minsta biten (eventuellt kluven till stickor) direkt där du tänt kolen, på så sätt startar rökutvecklingen med en gång. Kom ihåg: Torrt trä, med eller utan bark Använd bara trä som du gillar doften från Ljus, klar rök (öka luftflödet om det behövs)

    Yxa L- perfekt för att klyva rökved till stickor och slå sönder kol till mindre bitar

    599,00 kr Lägg i varukorg
×
  • Kategorier och sortiment
  • Varukorg
  • Kassa
  • Kött för grillning & BBQ
  • BBQ – lär dig grunderna
  • Rubs by BBQmonster
  • Besök butiken i Ödåkra
info@bbqmonster.se tfn:042-BBQ 001 (endast för kunder, ej telemarketing eller försäljning!)