Rökflis – wood chips av körsbär – perfekt för både skaldjur, fisk och griskött

89,00 kr

Tillgänglighet: 3 i lager

,

Rökflis – Körsbär

Wood chips av Körsbär

– perfekt för skaldjur, fisk och griskött

Rökflis, Wood chips, rökträ, rökved – det finns en del olika namn och än så länge verkar inte Svensken ha bestämt sig för vilket ord som ligger bäst på tungan. Hur som helst – vad vi alla är överens om är att det gör väldigt stor skillnad på smak och upplevelse genom att tillföra torrt trä till kolen, briketterna eller gasolbrännarna.

Karaktär

Detta är rökflis / wood chips av Körsbärsträ. Körsbär ger en frisk och mild doft som gör sig väldigt bra till så skilda saker som skaldjur (räkor), fisk (lax mfl) men även griskött. Körsbär sägs addera en rödare ton till exempelvis revben och BBQmonster är benägen att hålla med.

Storleken har betydelse

Den mindre storleken gör dessa woodchips / rökflis perfekta för kortare grill- BBQ- och röksessioner som kräver en kraftfull rökutveckling på kort tid (små träbitar börjar snabbare pyra och producera rök än större bitar). Det är även lämpligt att testa använda flis i täta grillar som kamadogrillar  eftersom att dessa rökgrillar har så lågt flöde av luft att du mycket väl kan nå bättre rökresultat med flis som en del av ditt rökträ.

Torr är bäst

Även om många ger rådet att lägga flis i blöt före användning vill BBQmonster ge dig rådet att testa lägga torrt trä intill glöden och på så sätt skapa en miljö där frisk rök kan tillföras utan att flisen brinner upp. Har du en gasolgrill är du dock mer hjälpt av dessa mindre bitar trä – lägg dem i ugnsfolie, vik ihop och perforera med några hål, placera därefter över brännarna.

Om att använda trä för att skapa rök:

Blött trä släcker delvis glöden från kolen och skapar oftast en smutsigare rök. Målet när du tillför rökträ är att skapa en god förbränning där röken är klar och fin, inte tjock och mullrande. Röken skall lukta gott och blött trä luktar…inte gott. Thin blue smoke pratar det stora landet i väster om och även om det inte alltid är blå rök som lämnar skorstenen så kan du ha det i bakhuvudet: mörk rök är dåligt, vit rök är bättre men inte bra, ljus eller blåskimrande rök är frisk rök och ger bäst smak och doft. Om du upplever att röken inte är ljus kan du testa att öppna spjällen något mer och på så sätt förbättra förbränningen. Var dock noggrann med att se till att temperaturen inte rusar iväg.

Kom ihåg:

  1. Torrt trä
  2. Lägg så nära glöden att rök börjar produceras
  3. Lukta på röken (använd bara trä som du gillar doften av)
  4. Se på röken (den skall vara så ljus som möjligt)
  5. Om röken är mörk, släpp in mer luft, skapa bättre drag

Innehåller 500 gram av bästa, renaste trä (utan bark) levererat i en stand up bag av papp.

Vikt 0,850 kg
Dimensioner 28 × 15 × 10 cm

Du kanske också gillar …

Varukorg
Rökflis - Körsbär Wood chips av Körsbär - perfekt för skaldjur, fisk och griskött  Rökflis, Wood chips, rökträ, rökved - det finns en del olika namn och än så länge verkar inte Svensken ha bestämt sig för vilket ord som ligger bäst på tungan. Hur som helst - vad vi alla är överens om är att det gör väldigt stor skillnad på smak och upplevelse genom att tillföra torrt trä till kolen, briketterna eller gasolbrännarna. Karaktär Detta är rökflis / wood chips av Körsbärsträ. Körsbär ger en frisk och mild doft som gör sig väldigt bra till så skilda saker som skaldjur (räkor), fisk (lax mfl) men även griskött. Körsbär sägs addera en rödare ton till exempelvis revben och BBQmonster är benägen att hålla med. Storleken har betydelse Den mindre storleken gör dessa woodchips / rökflis perfekta för kortare grill- BBQ- och röksessioner som kräver en kraftfull rökutveckling på kort tid (små träbitar börjar snabbare pyra och producera rök än större bitar). Det är även lämpligt att testa använda flis i täta grillar som kamadogrillar  eftersom att dessa rökgrillar har så lågt flöde av luft att du mycket väl kan nå bättre rökresultat med flis som en del av ditt rökträ. Torr är bäst Även om många ger rådet att lägga flis i blöt före användning vill BBQmonster ge dig rådet att testa lägga torrt trä intill glöden och på så sätt skapa en miljö där frisk rök kan tillföras utan att flisen brinner upp. Har du en gasolgrill är du dock mer hjälpt av dessa mindre bitar trä - lägg dem i ugnsfolie, vik ihop och perforera med några hål, placera därefter över brännarna. Om att använda trä för att skapa rök: Blött trä släcker delvis glöden från kolen och skapar oftast en smutsigare rök. Målet när du tillför rökträ är att skapa en god förbränning där röken är klar och fin, inte tjock och mullrande. Röken skall lukta gott och blött trä luktar...inte gott. Thin blue smoke pratar det stora landet i väster om och även om det inte alltid är blå rök som lämnar skorstenen så kan du ha det i bakhuvudet: mörk rök är dåligt, vit rök är bättre men inte bra, ljus eller blåskimrande rök är frisk rök och ger bäst smak och doft. Om du upplever att röken inte är ljus kan du testa att öppna spjällen något mer och på så sätt förbättra förbränningen. Var dock noggrann med att se till att temperaturen inte rusar iväg. Kom ihåg: Torrt trä Lägg så nära glöden att rök börjar produceras Lukta på röken (använd bara trä som du gillar doften av) Se på röken (den skall vara så ljus som möjligt) Om röken är mörk, släpp in mer luft, skapa bättre drag Innehåller 500 gram av bästa, renaste trä (utan bark) levererat i en stand up bag av papp.Rökflis – wood chips av körsbär – perfekt för både skaldjur, fisk och griskött
89,00 kr

Tillgänglighet: 3 i lager

Rulla till toppen