Briketter av restaurangkvalitet -5kg grillbriketter av hårdträ med EU-ursprung från träkolstillverkare av världsklass

149,00 kr

Tillgänglighet: 47 i lager

,

Briketter av restaurangkvalitet

-5kg grillbriketter av hårdträ

med EU-ursprung från träkolstillverkare av världsklass

Rena fina kvalitets briketter för dig som föredrar briketter i din klotgrill, Weber 57, smoker, offset-smoker eller grill

Ni önskade, vi lyssnade. Det finns en hel del grillare som föredrar briketter före träkol (lump wood charcoal). Anledningarna är sannolikt olika beroende på vem man frågar. Vissa tycker att brikettdoften väcker minnen från barndomen andra har helt enkelt hittat sitt sätt styra temperaturen i sin klotgrill på ett enklare sätt med briketter än med träkol. Oavsett vilket har vi inte tagit in briketter förrän vi hade en etablerad och pålitlig producent bakom oss – Best Charcoal. Detta varumärke som vi sålt i snart 10 år har alltid levererat trygga, säkra, stabila och väldoftande kvalitetsprodukter – ofta uttryckt som ”restaurangkvalitet”. Nöj dig inte med något sämre, då en brikett i praktiken skulle kunna bestå av vilket ”mög” som helst.

I kamadogrillar?

I kamadogrillar skall du använda grillkol (exempelvis Ek & Björk kolen ) av hög kvalitet, detta då träkol lämnar en betydligt mindre askmängd efter sig, något som är eftersträvansvärt i en grill som inte kan smygdra luft.

I offset smokers?

Vi har kunder som grundar med briketter i sin offset smoker och därefter matar med ekved eller annat hårdträ för rökproduktion. Detta är ekonomiskt för dig som saknar fri tillgång till torr ved.

Ersätta briketterna grillkol!?

Det kan du absolut göra, läs vårt tips nedan hur du då tänder kolen. BBQmonster noterar att användare av Bullet smokers såsom Smokey Mountain från Weber och kunder som kör low & slow i klotgrillar generellt är mer nöjda med Quebracho Blanco än någon annan kolsort, detta oavsett om det rör sig om low & slow eller hot & fast.

Beskrivning

Briketterna är i storleken 5cm x 5cm x 3cm och väger 28 gram per styck. Briketterna är helt luktfria när du luktar i påsen, vilket man alltid bör kunna förvänta sig men som ändå inte kan tas för givet då både bindmedel och kolpulvers ursprung kan vara tveksamt.

Råd och tips för low & slow:

Glödtiden är lång vid korrekt antändning mycket lång. Korrekt antändning innebär att man ej antänder mer än en liten del av briketterna med en tändkub och låter därefter kolen antändas varefter glöden letar sig framåt, oftast som en snake. Genom att använda dig av denna teknik kan köra  low & slow i timmar även i en oisolerad grill. Skippa alltså tändröret/skorstenständaren och gå över till luktfria tändkuber. Om du vill veta mer om grunderna till BBQ och framgångsrik, stabil low and slow så rekommenderar vi att du kikar in på vår online-grillskola

 

 

 

 

Vikt 5 kg

Du kanske också gillar …

Varukorg
Briketter av restaurangkvalitet -5kg grillbriketter av hårdträ med EU-ursprung från träkolstillverkare av världsklass Rena fina kvalitets briketter för dig som föredrar briketter i din klotgrill, Weber 57, smoker, offset-smoker eller grill Ni önskade, vi lyssnade. Det finns en hel del grillare som föredrar briketter före träkol (lump wood charcoal). Anledningarna är sannolikt olika beroende på vem man frågar. Vissa tycker att brikettdoften väcker minnen från barndomen andra har helt enkelt hittat sitt sätt styra temperaturen i sin klotgrill på ett enklare sätt med briketter än med träkol. Oavsett vilket har vi inte tagit in briketter förrän vi hade en etablerad och pålitlig producent bakom oss - Best Charcoal. Detta varumärke som vi sålt i snart 10 år har alltid levererat trygga, säkra, stabila och väldoftande kvalitetsprodukter - ofta uttryckt som "restaurangkvalitet". Nöj dig inte med något sämre, då en brikett i praktiken skulle kunna bestå av vilket "mög" som helst. I kamadogrillar? I kamadogrillar skall du använda grillkol (exempelvis Ek & Björk kolen ) av hög kvalitet, detta då träkol lämnar en betydligt mindre askmängd efter sig, något som är eftersträvansvärt i en grill som inte kan smygdra luft. I offset smokers? Vi har kunder som grundar med briketter i sin offset smoker och därefter matar med ekved eller annat hårdträ för rökproduktion. Detta är ekonomiskt för dig som saknar fri tillgång till torr ved. Ersätta briketterna grillkol!? Det kan du absolut göra, läs vårt tips nedan hur du då tänder kolen. BBQmonster noterar att användare av Bullet smokers såsom Smokey Mountain från Weber och kunder som kör low & slow i klotgrillar generellt är mer nöjda med Quebracho Blanco än någon annan kolsort, detta oavsett om det rör sig om low & slow eller hot & fast. Beskrivning Briketterna är i storleken 5cm x 5cm x 3cm och väger 28 gram per styck. Briketterna är helt luktfria när du luktar i påsen, vilket man alltid bör kunna förvänta sig men som ändå inte kan tas för givet då både bindmedel och kolpulvers ursprung kan vara tveksamt. Råd och tips för low & slow: Glödtiden är lång vid korrekt antändning mycket lång. Korrekt antändning innebär att man ej antänder mer än en liten del av briketterna med en tändkub och låter därefter kolen antändas varefter glöden letar sig framåt, oftast som en snake. Genom att använda dig av denna teknik kan köra  low & slow i timmar även i en oisolerad grill. Skippa alltså tändröret/skorstenständaren och gå över till luktfria tändkuber. Om du vill veta mer om grunderna till BBQ och framgångsrik, stabil low and slow så rekommenderar vi att du kikar in på vår online-grillskolaBriketter av restaurangkvalitet -5kg grillbriketter av hårdträ med EU-ursprung från träkolstillverkare av världsklass
149,00 kr

Tillgänglighet: 47 i lager

Rulla till toppen